Július 1-én induló közösségi kampány keretében gyűjtünk tőkét egy új független rövidfilmhez, A könyv a mi fegyverünkhöz, amely Konkol Máté fiatal felnőtt trilógiájának harmadik, befejező epizódja lesz. 

A könyv a mi fegyverünk a független filmművészetet és a részvételi alkotást képviseli. Témái közé tartozik a generációs identitáskeresés és a női szolidaritás, ezeket a főszereplők, Peti és Noémi, két egyetemista szemszögéből ismerhetjük meg. A történet egy fiktív szakkollégium nyári táborában játszódik, ahol a demokratikus, önképző intézményt a fiatalok szemével fedezhetjük fel. A karaktereket Szőke Abigél (az Akik maradtak, a Nyugati nyaralás és A besúgó főszereplője), valamint Katona Péter Dániel (az SZFE-n végzett, jelenleg az Átrium színésze, a 2023 őszén megjelenő Tündérkert főszereplője) alakítják.

Közösségi kampány
Katona Péter Dániel

A film rendezője Konkol Máté, aki első rövidfilmjei – Kikelet (2016); 19 perc, 56 másodperc (2018); Vakáció (2020) – után kezdte meg a most lezáruló fiatal felnőtt trilógiát. Célja, hogy munkáiban metssze egymást a filmkészítői, a szociális szervezői és a pedagógiai tevékenység. Vezetett médiaórákat gimnazistáknak, olvasóköröket egyetemistáknak, jelenleg kultúraszociológiai témákban publikál, többek közt a Fordulat folyóirat 30. lapszámában a filmipari autonómiáról, és ennek kortárs magyar dilemmáiról. Legutóbbi filmjei a külföldi fesztiválokon is versenyző, idén nyáron streamingre kerülő Budapest, zárt város (2021) és a középiskolai prevenciós foglalkozásokon is vetített Ki mint veti ágyát (2023), amely az idei Friss húson debütált.

„Identitás és kultúra képződik ahhoz, hogy olcsón adunk el munkaerőt” – Interjú Konkol Mátéval 

Az Adjukössze.hu felületén indított közösségi kampány során július 1-től augusztus 20-ig van lehetőség támogatni a filmet. További részletek és frissítések a kampányról elérhetőek a filmet gyártó Északi Támpont Közhasznú Egyesület Facebook-oldalán.