Szeptember 4-én, Siklósi Örs születésnapjának évfordulóján lép fel az AWS a Budapest Parkban. A koncert rendhagyó jellegét az adja, hogy a srácoktól megszokott szekciók között egy negyven perces, vonós négyessel kiegészített akusztikus blokk is helyet kap, amely a Madách dalaiból fog állni.

Az AWS-t 2006-ban alapította Siklósi Örs középiskolás társaival. Első nagylemezüket 2011-ben adták ki, de igazán híresek akkor lettek, amikor megnyerték A Dal című műsort 2018-ban, így Viszlát nyár című számukkal ők képviselték Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon Lisszabonban.

2021. februárjában megrázó hírként érte (nem csak) a zenei világot, hogy elhunyt a zenekar frontembere. Az AWS a közösségi oldalán tájékoztatta rajongóit a történtekről, amiből megtudhattuk, hogy Örsnél leukémiát diagnosztizáltak, ám bármennyire küzdött, a szervezete végül sajnos nem tudta legyőzni a betegséget.

Tavaly szeptemberben egy nagyszabású, igencsak intim és érzelmes koncerttel emlékeztek a zenei szférában és a rajongók körében is sokak által kedvelt frontemberre, idén pedig szintén egy nem mindennapi fellépéssel tisztelegnek a zenész emléke előtt szeptember 4-én, Örs születésnapján a Budapest Parkban. A koncert első felének gerincét a Madách című album áthangszerelt dalai fogják majd adni vonósnégyessel és vokalistákkal kiegészülve, a második felében pedig a jól megszokott AWS-hangulat várható, néhány ritkán játszott, és egy, még soha nem hallott új dallal.

Az elmúlt időszakban a zenekar háttérbe vonulásának okáról is közöltek információkat az AWS Facebook oldalán: „Az utóbbi időben tapasztalható csend nem volt véletlen, leforgattuk ugyanis életünk legnagyobb szabású videoklipjét az Útvesztő című dalunkra, ősszel pedig terveink szerint érkezik az utolsó dalunk, amit teljes egészében Örssel rögzítettünk.”

AWS x Madách | Budapest Park

Vendégzenekar: Meristem

Vendégelőadók: Rockov Milán (Meristem), Stefán Tamás (Meristem), Molnár Bálint (ex-Insane, Jolly Jackers), Diószegi Kiki (Down for Whatever), Szivák Zsolt (Cloud9+), Kovács Pál (Paliék), Radó Éden (Tiansen), Nagy Zoltán (ex-Phrenia), Venyige Balázs (A Király Halott), Besnyő Gabriella (Nova Prospect), Aurevoir, USNK

Vonós négyes: Farkas Izsák (hegedű), Nagy Szilvia (hegedű), Krenedits Katalin (brácsa), Simkó-Várnagy Mihály (cselló)

Vokalisták: Radó Éden, Várhegyi Lucas Palmira, Szőke Luca, Dószegi Kiki

Az este tervezett menetrendje:

  • 18:00 Kapunyitás
  • Ajánlott érkezés: 18–19 óra között. Ha tutira nem szeretnél lemaradni a szuper vendégről, illetve kedvenced koncertjéről, érkezz időben!
  • Koncert vége: 22 óra

aws f21

A kiemelt kép Herczeg Orsolya fotója