Újabb művészeti kiállítás nyílt a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola aulájában március 27-én, most Szalay Berta szobrász szakos tanuló munkáiból. A tárlatot az általános iskola igazgatója, Németh Gábor, és a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium tanára, Somogyi Tamás szobrászművész nyitotta meg.

A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és a Váci Mihály Általános Iskola közreműködésében évek óta állítanak ki a művészetis diákok az általános iskola aulájában. Berta kiállítása azonban nem csak a munkák rendkívüli mennyiségében, hanem minőségében is kiemelkedik az eddigiek közül-  mondta Somogyi Tamás. Megtudhattuk azt is, hogy a fiatal, szobrász szakon tanuló lány fogja képviselni az iskolát mind a budapesti XXVII. Országos Rajzversenyen, majd a debreceni  XXI. Országos Mintázóversenyen is.

A megnyitó után Bertával beszélgettünk munkáiról és terveiről:

,,Mindig törekszem arra, hogy megértsem a környezetemet. Analizálok, kapcsolatokat és összefüggéseket keresek. Tanulmányozok, így nem véletlen, hogy munkáim is tanulmánymunkák. Nem is lehetne igazán másképpen, hiszen én is tanuló vagyok, aki igyekszik elsajátítani az alapokat. Legszívesebben most pitt-ceruzával dolgozom, de igyekszem minél több eszközt megismerni. A négy év elteltével egyre inkább megbizonyosodtam afelől, hogy az alkotóművészet, az iparművészet, valamint a karate (amit már kilenc éve űzök), az a terület, amivel a későbbiekben foglalkozni szeretnék. Jelenleg a Moholy Nagy Művészeti Egyetem formatervező szakára felvételizem. Távoli célom pedig a Szentpétervári Művészeti Akadémia elvégzése!”

A kiállítás 2018. április 20-ig megtekinthető.


Szabados Petra galériája


Péter Vivien galériája