Az egyre jobban terjeszkedő SEK Irodalmi Műhely újra lecsapott, ezúttal a Pistons Pubba vetették be magukat az irodalom és zenekedvelő fiatalok, ahol február 9.-én Doma Bence “szuperkoncertjével” elkezdődött a Műhely harmadik évada.

Hangosan, sőt zsongva indult az idei underground művészeti élet Szombathelyen, talán ez már a remélt tavasz jele. Kedden este az Irodalmi Műhely, szerdán pedig a Savariai Slam Poetry csapott a Pistons asztalára: itt vagyunk, túléltük a telet és a vizsgákat, hajrá zugírók, hajrá zenészek!

A Műhely estjén Doma Bence adta elő saját dalait és más együttesek átdolgozott számait. Halhattunk Kispált, Kaukázust, Kiscsillagot (nahát, mennyi k-betű!), jó napja volt az alterzene szerelmeseinek. Hogy Bencének is legyen ideje kicsit kifújni a füstöt és saját magát, a Műhely tagjai töltötték ki a szünetekben fennmaradó időt.

13
Fotó: Lutor Katalin

Székely Zoárd és Varga Mátyás slamszövegeket adtak elő teljes átéléssel, Rozmán Kristóf pedig saját verseit szavalta- ezúttal is hatásosan. Feltűnt még a mikrofonnál Cserményi Zsombor, a Műhely oszlopos tagja és az elbűvölő hangú Háklár Dóri: az ő nevükkel is sokat fogunk még találkozni. Zenészek révén ők hamar gitárt ragadtak, megalakult pár óra erejéig a Háklár-Doma-Cserményi trió, ami késő estig szórakoztatta a jelenlévőket. A hangulat pedig méltó volt a fellépőkhöz: ha jól láttam barátságok és még szerelem is szövődött a homályban.

32
Fotó: Lutor Katalin

A Műhely idén sem lesz tétlen, ezt garantálhatja Lutor Katalin és sorok írója. Újra és újra lecsapunk Szombathely különböző helyein-terein, hogy könnyed kultúrával, irodalommal, zenével lássuk el az arra éhes fiatalokat és kevésbé fiatalokat. A Műhely teljesen nyitott: várjuk a középiskolásokat, egyetemistákat, idősebbeket, csak hozzátok el azokat a bizonyos kéziratokat!

Fotók: Lutor Katalin

 

A kiemelt kép Lutor Katlain fotója