Most, hogy újra van lehetőség egyre több irodalmi rendezvényt megvalósítani, korábbi népszerű sorozatunkat felélesztettük Nektek, melyben ismét összegyűjtöttük a hét legjobb eseményeit. 

Könyvbemutató – Eltévesztettem, drágám – Szeptember 14. 18 óra

Helyszín: Nagymező utca 20, Budapest

A Facebook-esemény leírásából:

„Szeretettel meghívlak benneteket az Eltévesztettem, drágám / Egy házasság anatómiája című (verses) regényem bemutatójára. Mészáros Sándor, a Kalligram Kiadó igazgatója és egyben a könyv szerkesztője beszélget velem. A bemutató után ünnepelni fogunk, én mindenképpen, úgyhogy ne rohanjatok el!”

rendezvény f21
Irodalmi rendezvények a hétre – Szeptember 13-tól 19-ig

Kántor Péter-est / Szalon #129. – Szeptember 14. 19 óra 

Helyszín: MITZI – Kávé, Konyha, Bár

Szeptember 14-én, az Irodalmi Szalon tiszteletet állít Kántor Péter József Attila-díjjal (1994) és Magyarország Babérkoszorúja díjjal (2007) kitüntetett költő, műfordító előtt. Kántor Péter a magyar irodalom kiemelkedő tehetsége, költészetének három emblematikus darabja a három Megtanulni élni című vers: az első 1990-ben íródott, tíz évvel később, 2000-ben a második, és újabb tíz év elteltével, 2010-ben a harmadik. Ugyanezzel a címmel jelent meg 2009-ben gyűjteményes kötete.

2012-ben jelent meg eddig legnagyobb visszhangot kiváltott verseskötete Köztünk maradjon címmel. 2016-ban látott napvilágot első prózai kötete Egy kötéltáncos feljegyzéseiből címmel. Legutolsó kötetének – Elegendő ok, Versek 2017-2021 – munkállataiban még részt vett, de megjelenését már nem láthatta – a költő július 21-én halt meg.

A Szalon 129. estjén a nemrég elhunyt költőt idézi meg barátokkal, pályatársakkal, beszélgetéssel, felolvasással.

Vendégünk lesz többek között Várady Szabolcs, Géczi János, Szegő János, Molnár Krisztina Rita, Bazsányi Sándor, Nagygéci Kovács József.

Az esten közreműködik: Epres Attila színművész

A rendezvény a Magvető Kiadóval együttműködésben jön létre.

Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna

Regisztráció: anna.irodalmiszalon@gmail.com

irodalmi rendezvény f21
Irodalmi rendezvények a hétre – Szeptember 13-tól 19-ig

Beatz x Poe’s az A38 Hajón – Szabados-Mavrák Kata Hugee, Osváth Sándor pHLaT, Székely Zoárd – Szeptember 14. 20 óra

Helyszín: A38 Hajó

Egy friss Móricz-ösztöndíjas slammer, a slam poetry nagyasszonya és Doktor Monoton pakolnak velős gondolatokat az ATMO dallamaira szeptember 14-én.

Szabados-Mavrák Kata Hugee énekes, slammer, ceremóniamester. A magyar slam poetry ősanyja. Ott volt mindenhol, ahol a slam felbukkant, hosszú éveken át vezette hostként a legjobb slamklubokat, fellépéseivel pedig bearanyozott minden napot, és ő zenésített meg zenekarával először idehaza slamszövegeket is. Úgyhogy reméljük, énekelni is fog nekünk.

Osváth Sándor pHLaT – Doktor Monoton. A Lapos Földből és a MULATÓ AZTÉKOKból is ismert rapper, beatmaker. Első önálló megjelenése 2017-ben volt, legutóbb Doktor Monoton II. címmel jelent meg lemeze.

Székely Zoárd – slammer. Megrögzött képregény-, fantasy és horrorrajongó. 2012-ben ismerkedett meg a slam poetryvel, előtte nem nagyon foglalkoztatta a költészet. Rendszeresen fellép klubesteken, idén pedig regénytervéért megkapta a Móricz Zsigmond Irodalmi Ösztöndíjat.

irodalmi rendezvény f21
Irodalmi rendezvények a hétre – Szeptember 13-tól 19-ig

„Mi dolgunk a világon?” – Zenés versszínházi előadás a 220 éve született Vörösmarty Mihály műveiből – Szeptember 15. 18 óra

Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum

A magyar költészet nem lenne Vörösmarty Mihály lírája nélkül az, ami: a bölcsesség és a higgadt végiggondoltság éppúgy jellemzi szerteágazó művészetét, mint a szenvedély és a végletekig szókimondó indulatok.

E sokarcú lírából táplálkoztak, tanultak és merítettek erőt a későbbiekben is a költő utódai. Kulturális örökségünk közvetítésében Vörösmarty életműve kiemelkedő jelentőséggel bír.
A Mi dolgunk a világon? című versszínházi előadásban elhangzó költemények mintegy egymásnak felelnek egy dramatizált játék, líratörténet keretében, melyhez korabeli dallamok, motívumok felhasználásával megzenésített versek társulnak.

Az összeállítás gerincét a közismert Vörösmarty költemények adják, miközben a műsor szándéka a lírikus szellemiségének megelevenítése, hogy munkásságát értő, élő közelségbe hozzuk a ma befogadója számára is.

Előadják:
Tallián Mariann színművész, hegedűs
Lázár Balázs színművész
Csörsz Rumen István régizenész

Szerkesztette:
Rózsássy Barbara József Attila-díjas költő
Lázár Balázs Bella István-díjas költő

Zenei szerkesztés:
Csörsz Rumen István irodalomtörténész

irodalmi rendezvény f21
Irodalmi rendezvények a hétre – Szeptember 13-tól 19-ig

Kortárs Hang: Horváth Florencia – Szeptember 15. 19 óra

Helyszín: Három Szerb Kávéház

Horváth Florencia verseket, kritikákat, cikkeket ír. Szövegeit többek közt az Alföld, a 2000, a Helikon, a Kalligram, a Prae, a Műhely és a Székelyföld közölte. 2021-ben Móricz-ösztöndíjat nyert, készülő első, Hiátus munkacímű kötetéből olvas fel.

A kézirat eddigi szövegeiről Halmai Tamás költő, esszéista így írt: „Horváth Florencia a legfiatalabb irodalmárnemzedék tagja, de szövegei korántsem pályakezdőre vallanak. Folyóiratközlésben és kéziratban is számos versét olvastam, s lenyűgöz, mennyire komoly témákhoz nyúl mekkora komolysággal. A hosszú sorok elnyújtott fájdalma, a képi lelemények közé tűzdelt vallomásos szentenciák, az érett grammatikába gyolcsozott vérzékeny ráismerések abban a traumaköltészeti paradigmában helyezik el munkásságát, mely az »új komolyság« líranyelvét talán a legmegrázóbban beszéli. (…) Florencia írásaiban különlegesnek tetszik, hogy nála a gyász és a szorongás lelki-szellemi övezetei helyenként a transzhumanizmus metafizikájával határosak.”

irodalmi rendezvény f21
Irodalmi rendezvények a hétre – Szeptember 13-tól 19-ig

Búvárkodás haladóknak – Ferencz Mónika könyvbemutatója – Szeptember 16. 17 óra

Helyszín: Fuga – Budapesti Építészeti Központ

„Amikor azt mondom, kötődés, // igazából egyikünk sem a kötődésre gondol, //
hanem arra, mennyire képtelenek vagyunk rá. // És ez köt össze minket.”

A szerzővel Terék Anna költő, drámaíró beszélget, közreműködik Szvetnyik Kata színművész.

Ferencz Mónika második kötete zavarba ejtő könyv.

Tele van vibráló, üde képekkel.

Szobanövények térdepelnek egy polcon, féllábú flamingók pihennek egy loft lakás erkélyén. Aztán váratlanul lebukunk a felszín alá, olyan mélységekbe, ahol a víz alatt már borzongató álmok keringenek. Beleolvasunk a képzeletbeli szavak szótárába, aztán rúnaírással olvasunk verset, és közben, mint a látomások, feltűnnek az oxigénhiányos mélyekben a gyerekkor arcai, az elhallgatott vagy szándékosan elfelejtett képek. A kirekesztettek szonettje női nevekből áll össze, az „eltékozolt és meglopott gyerekkor” üres szobáit hideg versáramlatok mossák.

Mi, olvasók, mégis mosolyogva úszunk, mert közben folyton ott lebeg az irónia langyos áramlata is. A lényeges szavakat keresve című versnél, ami a kötet egyik csúcspontja, már sejtjük, hogy túl fogjuk élni ezt a merülést, és igen, megérte.

Mi az erő, amit könyvnek hívnak? – firtatja a Tovább című vers egy sora.

Megfoghatatlan, de ebben a kötetben ott van. Segít alámerülni az elképzelhetetlen mélyekbe, azután segít feljönni is. Olvassuk! (Tóth Krisztina)

A kötet a helyszínen kedvezményes áron megvásárolható.

rendezvény
Irodalmi rendezvények a hétre – Szeptember 13-tól 19-ig

Bódi Péter: Hype – könyvbemutató – Szeptember 16. 17 óra 

Helyszín: Írók Boltja

Bódi Péter: Hype című könyvének bemutatója az Írók Boltjában.

A szerzővel Tóth-Czifra Júlia, a kötet szerkesztője beszélget.

Arra kérjük a rendezvényre látogatókat, hogy amíg a program tart, viseljenek maszkot.

A kötet fülszövege:

Bódi ​Péter negyedik regényében egy csapat fiatal felnőtt egymásét sokféle módon keresztező útjait követhetjük nyomon csetüzeneteiken keresztül. A Hype központi helyszíne az olaszországi egyetemi kisváros, Macerata. Az ösztöndíjprogramra érkező Borisz üzeneteiből ismerjük meg a többi szereplőt, akik a regény előrehaladtával maguk is saját hangot kapnak. Csetablakaikat nyitogatva föltárul összetett, konfliktusokkal és vonzalmakkal egyaránt terhes kapcsolati hálójuk. Az idegen országban tapogatózó egyetemisták és barátaik, otthon maradó rokonaik és szerelmeik mind más-más háttérrel és világnézettel keresik a választ ugyanarra a kérdésre: mit kezdjek az életemmel?

Bódi Péter olvasói nem először csodálkozhatnak rá a szerző fesztelen, hiteles megszólalásmódjára, generációja lelkiállapotainak mély ismeretére. Új regényének szó szerint csevegő szerkezete, szándékosan rontott nyelvhasználata mindennapos virtuális kapcsolatainkból ismerős – hogy otthonos-e, azon talán éppen a Hype miatt gondolkodunk majd el.

irodalmi rendezvény f21
Irodalmi rendezvények a hétre – Szeptember 13-tól 19-ig

„Segítek, azért jöttem” – Csoóri Sándor-est a Párbeszéd sötétben előadással – Szeptember 16. 19 óra

Helyszín: Várkert Bazár

Szeptember 16-án, a Várkert Irodalom Aposztróf estjeinek szezonkezdése – az Öntőház udvaron – a XX. századi magyar irodalom egyik kulcsfontosságú szerzőjének bemutatásával indul. A beszélgetős, zenés-irodalmi előadás középpontjába Csoóri Sándor kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres József Attila-díjas költő, esszéíró, prózaíró kerül.

Csoóri Sándor pályája 1953-ban indult, s Görömbei András szerint „költőként az a legnagyobb irodalomtörténeti érdeme, hogy összetéveszthetetlenül egyéni színnel vitte tovább költészetünknek azt a fő vonulatát, melyet elődei és kortársai Balassi Bálinttól Nagy Lászlóig megteremtettek.”

Milyen a Csoóri-vers? Miképp jelenik meg munkásságában népköltészeti és történelmi hagyomány, s hogyan olvassuk esszéit? Miképp lehet ezt a páratlan életművet a legfiatalabb generációhoz közel hozni?

Az esten Csoóri Sándor életművéről, beszélgetünk és bemutatkozik a Párbeszéd sötétben című előadás, amit Vecsei H. Miklós Junior Prima-díjas színművész alkotótársaival hozott létre, vallva: „az az erő, az a mágia, személyesség és metsző őszinteség, ami az ő esszéiből, verseiből árad igazi hiánycikk, vagy inkább értékrés az életünkben”.

Közreműködők: Vecsei H. Miklós, Kiss Flóra (Quimby, Subtones), Mihalik Ábel (Hiperkarma, Kispál és a borz), Novai Gábor (Mörk), Frimmel Jakab (Abel Label)

A rendezvény háziasszonya: Juhász Anna, irodalmár, szerkesztő

irodalmi rendezvény f21
Irodalmi rendezvények a hétre – Szeptember 13-tól 19-ig

FISZ Líraműhely Mezei Gábor és Szabó Marcell vezetésével – Szeptember 16. 19 óra

Helyszín: Itt és Most Társulat

Végre folytatódik a FISZ líraműhelye Mezei Gábor és Szabó Marcell vezetésével. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők 2021. szeptember 16-án, 19 órakor, az Itt és Most közösségi térben. Az előre küldött verseket favorizálják a műhelyvezetők, amiket az alábbi e-mail címekre lehet beadni: gmezeig@gmail.com; sabmarc@gmail.com

rendezvény f21
Irodalmi rendezvények a hétre – Szeptember 13-tól 19-ig

Esterházy-Dunafeszt a Három Hollóban – Szeptember 17. 17 óra – szeptember 19. 23 óra

Helyszín: Három Holló 

Szeptember 17. (péntek)

17:00 Kávéház

 • Esterházy Marcell válogatása az Esterházy Péter Archívum fotóanyagából. A kiállítást Bán Zsófia nyitja meg. Közreműködik: Dés László
 • A Könyves Magazin és a Három Holló/ Drei Raben folyóirat Esterházy-számát bemutatja Valuska László, Nádas Péter/online/, Wilhelm Droste és Martin Leidenfrost.

18:00 Duna-Szalon

 • Esterházy Péter műveinek fogadtatása német nyelvterületen, a beszélgetés résztvevői: Angelika Klammer, Lothar Müller és Christina Viragh.

19:30 Színházterem

 • Levetítjük az Aegon Művészeti Alapítvány és Ruszthi Zsolt Esterházy emlékfilmjét: “… a mindiget javítom örökkére”.

21:00 Színházterem

 • Roskó Gábor és a Project 333 koncertje

Szeptember 18. (szombat)

16:00 Duna-Szalon

 • Kalligram-kerekasztal – Földényi László, Takáts József, Forgách András, Tóth Czifra Júlia beszélgetnek.

17:00 Duna-Szalon

 • Christina Viragh Áprilisban című könyvének bemutatója, a szerző, Hajós Gabriella, a kötet fordítója, Torma Mária, a kötet szerkesztője és Kukorelly Endre közreműködésével.

18:00 Duna-Szalon

 • Litera-előhívás: Reményi József Tamás, Németh Gábor, Garaczi László és Nagy Gabriella beszélgetnek.

19:30 Színházterem

 • Magvető-est: Parti Nagy Lajos, Závada Pál, Radnóti Sándor, Szegő János

21:00 Színházterem

 • Esterházy-vacsora (Papp Gábor Zsigmond filmje)

Szeptember 19. (vasárnap)

13:00 Kávéház

 • Esterházy-ebéd Dragomán Györggyel

15:00 Duna-Szalon

 • Esterházy Péter műveinek szlovákiai fogadtatása: Veronika Šikulová, Görözdi Judit, Deák Renáta, Mészáros Tünde

16:00 Duna-Szalon

 • Műfordító-kerekasztal: Robert Svoboda, Deák Renáta, Szöllősy Judy, Christina Viragh Esterházy-fordítókkal Wilhelm Droste beszélget.

17:30 Színházterem

 • Esterházy Péter filmjeiről és színpadi műveiről Gothár Péterrel Enyedi Ildikó beszélget

19:00 Színházterem

 • Idő van (Gothár Péter filmje)

21:00 Színházterem

 • Rubens és a nem-euklideszi asszonyok – Vetítés – Az Osztrák Kulturális Fórum Daraboló c. programjában a SZFE-produkciójáról Dohy Balázs rendezővel, a darab szereplői közül Mentes Júliával és Pogány Judittal Lengyel Anna beszélgetett.

A rendezvényt támogató és együttműködő partnerek: Osztrák Kulturális Fórum, Goethe Intézet, pro helvetia, S. Fischer Stiftung, Szlovák Intézet, Szépírók Társasága, Kreatív Európa, Kalligram, litera, Magvető, arco Verlag, Könyves Magazin

irodalmi rendezvény f21
Irodalmi rendezvények a hétre – Szeptember 13-tól 19-ig

Irodalmi sáv – Bárdos Deák Ágival – Szeptember 17. 18:30 

Helyszín: Gödör, Király utca 50., Budapest

A Gödör / Irodalmi sáv évadnyitó eseménye, beszélgetéssel, felolvasásokkal és vetítéssel.
A ránk bízott kert című ökoköltészeti, világirodalmi antológia bemutatójának résztvevői Péczely Dóra szerkesztő, Nemes Z. Márió költő, kritikus, esztéta és Zilahi Anna költő, az xtro realm művészcsoport* tagja.

*A csoport által alapított ACLIM! Klímaképzeleti Ügynökség művészei a képzelőerő felszabadításának programját hirdetik meg.

Hangköltészeti videóinstalláció – Tóth Kinga: Szájvirág (4 perc)

Közreműködik – Réti Adrienn színművész

Az antológia a Prae Kiadó gondozásában jelent meg.

Az est házigazdája: Bárdos Deák Ágnes

A rendezvényt a Szépírók Társasága támogatja.

irodalmi rendezvény f21
Irodalmi rendezvények a hétre – Szeptember 13-tól 19-ig

HULLÁM HÁTÁN HULLÁM – Szeptember 17. 20 óra 

Helyszín: MERSZ KLUB

Az undorgrund művészeti MERSZ KLUB meghív HULLÁM HÁTÁN HULLÁM merSZöveg #36 c. szabadfelolvasó estjére

Másfél év után újra indítjuk szabad/felolvasó estjeinket. Velkám!

Meghívott (ad hoc) előadók: Balázs Attila, Barlog Károly, Barna Róbert, Barna T. Attila, Bartha György, Beck Gyuri, Bölöni Endre Dix, Debreczeny György, Erdődy Kristóf, Gulisio Tímea, Ferdinánd Zoltán, Frideczky Katalin, Haynal Ákos, Horváth Eve, Kabai Gábor Buda, Kecskés Péter, Litván Ádám, Magyary Ágnes, Marton Dániel, Nagygyörgy Zoltán, Nagy Zopán, Pető Tóth Károly, Petőcz András, Rőczei György, Schreiner Dénes, Szabó Palócz Attila, Szűgyi Zoltán, Ürmös Attila, Varga Imre, Varga Klára, Vasas Tamás, Vári János Hunor, Várnagy Márta, Terék Anna és más hős/nők.

Jöhet:
FELOLVASÓ és/vagy HALLGATÓ
KEZDŐ és PROFI
SAJÁT ÍRÁS vagy MÁSÉ
EREDETI vagy FORDÍTÁS
IRODALOM vagy ÉRTEKEZŐ PRÓZA

MAX. 15 PERC!

Bejövetel: 19:00 Program: 20:00

További részletek a rendezvényről: https://fb.me/e/OGj5tXhu

irodalmi rendezvény f21
Irodalmi rendezvények a hétre – Szeptember 13-tól 19-ig

Hadik Brunch – #olvassesterházyt Turi Tímeával és Szegő Jánossal – Szeptember 18. 10:30 

Helyszín: Szatyor Bár és Galéria

Turi Tímea: költő, a Magvető Kiadó főszerkesztője

Szegő János: a Magvető Kiadó szerkesztője

a sorozat szerkesztője: Ott Anna

A karanténtól kapott időben előkerültek a nagyregények, amikbe volt idő belefeledkezni. Nádas Pétert olvasni mindig élmény, de az olvasás során gyakran kihívásokkal szembesültem, épp ezért nekem fontos volt, hogy legyen segítségem, akivel meg lehet beszélni az olvasottakat, akinek fel lehet tenni a kérdéseimet. Ebből az élményből indultam ki akkor, amikor elhatároztam, hogy a Párhuzamos történeteket és az Emlékiratok könyvét szeretném elolvasni és másokat is arra ösztöznözni, hogy tegyék ezt. 27 héten keresztül olvastuk többszázan és 27 szakértő segített minket hétről hétre, hogy nehogy eltévedjünk a szöveg ösvényein. Ezt neveztük #olvassnádast-nak.

Már akkor tudtam, hogy Esterházy Péter prózáját is szeretném legalább ilyen közelről megismerni és eljuttatni a fiatalabb generációhoz, így új kalandba kezdünk és szeptembertől decemberig Esterházy Pétert olvasunk. Hogy pontosan mit és kikkel, az a Hadik Brunchon kiderül!

Turi Tímea és Szegő János lesznek a beszélgetőtársaim, akik nem csak EP prózáját, de személyét is közelről ismerték és nagy segítségünkre lesznek abban, hogyan elinduljunk ezen az úton, ki is volt Esterházy Péter és milyen hatással volt a magyar irodalomra.

Ott Anna

A program 11:00-kor kezdődik, kapunyitás 10:00-tól.

rendezvények f21
Irodalmi rendezvények a hétre – Szeptember 13-tól 19-ig

„Körülbelül idő” – Pilinszky Budapestje / irodalmi séta Juhász Annával – Szeptember 18. 11 óra

Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum

Vendég: Seress Zoltán színművész

„Ismerve gyöngémet, otthon nem iszom kávét, hogy sétáimon ihassam. Erre a célra, cigaretta helyett, séta-füzetet hordok magammal, hogy elfoglalhassam magamat. Cigaretta helyett = versírás.” (Pilinszky János, 1966)

Milyen volt Pilinszky János város-képe? Hol szeretett sétálni, hol élt, hol volt otthon, merre ült le, kivel, hol találkozott? Melyek voltak belvárosi otthonai és melyik kávézóban és presszóban találkozott barátaival, hol írt, dolgozott?

A #Pilinszky100 centenáriumi sorozat keretében júliusban indult útjára a Pilinszky-séta, amely során a sorozat szerkesztőjével, Juhász Anna irodalmárral és minden alkalommal egy-egy színművész vendéggel járhatják be a XX. század egyik legjelentősebb költője, Pilinszky János életének fontos helyszíneit Budapesten: megismerve alkotói és családi történeteket, megidézve verseket, napló-részleteket és leveleket.

További részletek a rendezvényről: https://fb.me/e/7ovyEBPc2

irodalmi rendezvény f21
Irodalmi rendezvények a hétre – Szeptember 13-tól 19-ig

Csáth Géza-díjátadó – Szeptember 18. 18 óra

Helyszín: Bukarest utca 1, Budapest

A Csáth Géza-díj a Fiatal Írók Szövetsége 2016-ban alapított irodalmi díja, melyet immár harmadik alkalommal fognak átadni a PesText Fesztivál keretében.

19:00-20:00 – Változatok az irodalomra

 • Hoppál Basspoetry Mihály zenei improvizációira Móricz Zsigmond-ösztöndíjas alkotók olvasnak fel.
 • A Móricz Zsigmond-ösztöndíj 1973 óta a fiatal magyar irodalmárok legfontosabb díja, melyet évente adnak át. Ezen az estén a legfrissebb, 2021-es díjazott alkotók közül olvasnak fel: Biró Zsombor Aurél, Élő Csenge Enikő, Jánoki-Kis Viktória, Kertész Dávid és Locker Dávid Mátyás szövegeit hallhatja majd a közönség.

20:00-21:00 – „áldd meg uram kérlek a hallgatásaim” § André Ferenc szerzői estje

 • Az improvizációra épülő live set-ben a MAKRÓ VJ kollektíva egy mikroszkóp lencséjén keresztül felnagyított tárgyvilágának vizuális elemei André Ferenc költő, slammer szerzeményei által állnak össze egy különleges képi univerzummá.
 • A 2018-as városligeti gerilla partykból spontán égéssel alakult MAKRÓ VJ páros performatív jellegű, közösségi VJ-zéssel és workshopokkal kísérletezik: mikroszkópból, projektorból és a szabadtéri rendezvények helyszíneiről és természetben gyűjtögetett anyagokból, színek és formák táncából építkezve teremtenek saját univerzumokat és képi gesztusokat. Improvizációik során a növények és az apró használati tárgyak mozgása, azok képi roncsolása a különféle matériák találkozása egy-egy történetet mesél el a nézők számára éteri látványpillanatokká olvasztva a zenei ritmusokat és a felnagyított textúrákat.

További részletek a PesText Piknik rendezvényeiről: https://fb.me/e/1yzKBO2ar

Irodalmi rendezvények a hétre – Szeptember 13-tól 19-ig

Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója – Szeptember 19. 19 óra

Helyszín: Várkert Bazár

Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációja Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni 1935 és 1946 között írt naplójának megjelenése volt. Szinte a naplók kiadásával egy időben Hámori Gabriella színésznőben megfogalmazódott, hogy szeretne ebből a lenyűgöző anyagból előadást csinálni. A FILC / Fischer Iván Lakásszínháza /saját produkcióját először 2015. december 15-én láthatta a közönség, Seres Tamás szerkesztésében és rendezésében. A darab azóta több, mint 50 teltházas előadás élt meg, s bemutatták több fesztiválon és játszóhelyen.

irodalmi rendezvény f21
Irodalmi rendezvények a hétre – Szeptember 13-tól 19-ig