A HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum programjában a legjelentősebb magyar gyerekkönyvkiadók mutatják be újdonságaikat – méghozzá a Bahamákról! Ezt persze nem kell szó szerint érteni, azonban a szervezők nem elégszenek meg az izgalmas beszélgetések online közvetítésével, egyúttal ki is akarják húzni a gyerekirodalom iránt érdeklődő nézőket a mindennapos otthonülésből. Cikkünkben a HUBBY Facebook-oldalán zajló esemény leírását és programját közöljük.

„A harmadik hullám ellenére sem kell nélkülöznünk a fesztiválhangulatot! Mindannyiunknak hiányzik a Nemzetközi Könyvfesztivál, ezért kiadói tagozatunkkal arra gondoltunk, ha már élőben nem tudunk találkozni, online tartunk egy minifesztivált.

Tartsatok velünk április 2. és 4. között, jobbnál jobb videókkal készültünk! Ezeket a HUBBY facebook oldalán tudjátok megnézni, az alábbi bontás szerint:

Április 2.

17:00

Cerkabella kiadó

Kalandozz velünk Máltán!

Bernáth Zsolt: Lemezbolt a Szent János utcában regényének bemutatója – máltai idegenvezetéssel és felolvasással. Valamint a szerzőt is megpillantjuk a filmben!
A könyvet 10 éven felülieknek ajánljuk.

Rémes ügyek ifjú kalandoroknak!

Magdalena Hai és Teemu Juhani Rémálmok Kisboltja sorozatának bemutatója. Gyerekek olvasnak fel a kilencéves Ninni kalandjaiból, A csúf csikipor és Az elveszett fogsor kötetekből.
Vigyázat, könnyen olvasható!

forrás: cerkabella.hu (szerkesztett)

18:00

Csimota kiadó

Félbevágott március – papírszínház

Március 15-ről mindenkinek eszébe jut valami: szabadság, kokárda, ünnep. Erről a közös élményünkről szól Kollár Árpád verse. Egyszerre könnyedén és komolyan, oly módon, hogy a mai gyerekek is maguknak érezhessék ezt az ünnepünket.

Alvó nő rókával – papírszínház

A XX. század egyik legkiemelkedőbb magyar festője, Berény Róbert egyik műve ihlette mesélésre Maros Krisztinát. A csodás zenét halló róka a városba megy, ahol egy festő műtermében találkozik a csellózó nővel. A mese lehetőséget nyújt egy kis művészettörténeti kitekintésre is.

A Csimota kiadó papírszínház-kiadványai. forrás: csimota.hu (szerkesztett)
Szürke

Szürke barátokra vágyik. Igazi képeskönyv a kicsiknek a barátság erejéről és fontosságáról, színekkel és hozzájuk társított érzelmekkel.

Mindenki számít

Képes böngésző kicsiknek és nagyoknak is. Számoljunk, keressük a szereplőket, kutassunk összefüggéseket, képzeljünk el történeteket, elmélkedjünk a világban elfoglalt helyünkről, mert mindenkinek van szerepe, mert mindenki számít.

A Csimota kiadó újdonságait Révész Emese mutatja be.

forrás: csimota.hu (szerkesztett)

Április 3.

10:00

Anser kiadó

Az Anser kiadó könyvei madarakról, manókról, paleocsontevőkről és egy kalandos utazásról a világ körül. Balla Margit meseíró és két hűséges Kabóca-olvasó beszélgetése a kiadó lapjáról és a Kabóca-könyvekről, amelyekbe belelapoznak és részleteket is felolvasnak belőlük.

forrás: bookline.hu (szerkesztett)

11:00

Fejlesztő élménytár – Látogatás könyvek

Beszédindítástól iskolakezdésig: Látogatás könyvek!
A Látogatás könyvek birodalmát mutatjuk be a videóban.
Milyen könyveket találtok nálunk? Miként tudjátok segíteni gyermeketek fejlődését beszédindítástól iskolakezdésig?

Az úton vezet Titeket: Szabó Szilvia mesterlogopédus, gyógypedagógus, a Látogatás könyvek szerzője és Udvari Zoltán, a Fejlesztő Élménytár Könyvkiadó képviselője.

forrás: szilvia-logopedia.hu (szerkesztett)

17:00

Kolibri kiadó

Tudod-e? – Mesélő Budapest-kvíz Tittel Kingával
Ilyen a Nagy folyók haragja – Beszélgetés a szerzővel, Schmal Rózával
A Zabaszauruszok titkos élete – Kérdezz-felelek M. Kácsor Zoltánnal
Geronimo mesél – Részlet A varázslat órája c. kötetből
Kalandok az erdő mélyén – Könyvbemutató Fiala Borcsával

18:00

Scolar kiadó

Nem a nyuszi tojja!

A Bolognai Könyvvásáron elismert Takács Viktória író-illusztrátorral beszélgetünk, aki a hagyományokat frissen megélő gyerekek nézőpontjából mutatja be mesesorozatában a hazai szokásokat, mint a busójárás, a pünkösdölés, a betlehemezés vagy a húsvét.

Beszélgetőtárs: Illés Andrea

Április 4.

10:00

Pagony kiadó

Egyedül egy egész regényt! – Bemutatkoznak a Zseblámpás Könyvek

Kertész Erzsi íróval, Korbuly Ági illusztrátorral és Kovács Eszterrel, a Pagony főszerkesztőjével Szekeres Nikoletta beszélget.

11:00

Naphegy kiadó

A Naphegy Kiadó 2021. évi kínálata.

A Naphegy Kiadó korosztályonként mutatja be kiemelt ajánlatát annak érdekében, hogy mindenki minél hamarabb megtalálhassa az őt érdeklő kiadványt.
A bemutatót Tarr Feri, a kiadó munkatársa tartja.

16:00

Móra

Féltsük-e a gyerekeinket a krimitől?

Szekeres Nikoletta, a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum elnöke, Tóth Maja, hús-vér gyermekolvasó, és Pacskovszky Zsolt szerkesztő-műfordító beszélget Jean-Claude Mourlevat Zebulon, avagy bűntény a Borzoló Borzollóban című, gyerekeknek írt krimijéről – ami valójában talán nem is krimi…

Candece Bushnell – A Szex és New Yorkon túl

Nagy Boldizsár, a LOL sorozat válogató szerkesztője beszél a most induló LOL plusz sorozat első kötetéről, melynek címe Csajoknak kötelező, szerzői pedig a Szex és New York film írója, Candece Bushnell és a Pushcart-díjra jelölt Katie Cotugno. A regény egyszerre szórakoztató és gondolatébresztő – a #MeToo-mozgalom egyik fontos alapműve lehet.

forrás: libri.hu

17:30

Manó Könyvek / Menő Könyvek

Manó Könyvek

Mesék Hullámvárból: Bojta színre lép
Miért fontosak a mesék a gyerekek életében? Simon Réka Zsuzsanna mesekönyve az esti mesékből született, a kisfiával való beszélgetés közben. A mesék fontosságáról beszélget a szerzővel Kádár Annamária mesepszichológus és Czakó Réka, a Neveljünk olvasókat! csoport alapítója.

Menő Könyvek

Miért olyan bonyolult egy kamasz élete? Két, kamaszoknak szóló könyvújdonságról beszélget Maros Edittel, a Bonyolult-sorozat szerzőjével és Mészáros Dorkával, a Kiszámolós és a Felelsz vagy mersz? szerzőjével Czakó Réka, a Neveljünk olvasókat! csoport alapítója.

forrás: libri.hu

A videók később felkerülnek a HUBBY youtube csatornájára, illetve a kiadók csatornáira, így azok később is megtekinthetők.”

A kiemelt kép saját szerkesztés.