Kapolcska 2021 – Vissza a jelenbe: Az elmúlt időszak mindenkit próbára tett. Az élet legapróbb részletei is gyökeres változáson mentek keresztül. Bár a világ újra nyílni kezd, vajon képesek vagyunk-e mi is újra nyílni a világgal? Hogyan hagyjuk magunk mögött ezt a nehéz időszakot? Hogyan térjünk vissza a jelenbe?

Történetek, érzések, drámai helyzetek. Az irodalom egyszerre reagál a jelenségekre, és sok esetben formálja is azokat. Ha szeretsz történeteket írni, verseket, netán drámai jelenetekben fejezed ki véleményed a világról, akkor mutasd meg magad és jelentkezz!

Az idén 2021.08.11. és 08.19. között megrendezésre kerülő Kapolcska összművészeti táborban alkotói kreatív írás-workshopot tartanak az írás iránt érdeklődő, a szövegalkotás technikáiban elmélyülni vágyó 14–17 évesek számára. A workshop célja, hogy az írni vágyók kipróbálhassák magukat, akár több műfajban is, egy-egy hozott témát feldolgozzanak a vers, a próza vagy éppen a dráma eszközeivel. A workshop vezetői ennek érdekében gyakorlati feladatokkal, elméleti támogatással, és vezetett írásgyakorlatokkal segítik a jelentkezőket (remélhetőleg) minőségi szövegeket létrehozni.
Várják mindazon fiatalok jelentkezését, akik szeretnek írni, olvasni, szeretnek csapatban dolgozni és szívesen tanulnak kreatív írást egy héten keresztül.

A jelentkezés menete:

1. Jelentkezni 2021. július 16. péntek éjfélig lehet, .doc formátumban elküldött írásokkal és egy rövid önéletrajzzal.

A pályázat hívószavai: „Vissza a jövőbe”, azonban elég, ha az írásművek csak a távoli asszociáció szintjén kapcsolódnak hozzájuk!

Maximum terjedelem:
próza esetében maximum három szöveg, és összesen 10.000 karakter;
versek esetében maximum három vers, és összesen 5000 karakter;
jelenet esetében maximum két jelenet és összesen 6000 karakter

A szövegeket egyetlen doc-file-ban küldjétek el a pim.feat.kapolcska@gmail.com e-mail címre.

2. A legjobb írások szerzőit július 20-ig értesítik.

A kiválasztott jelentkezők ingyen vehetnek részt a Kapolcska Tábor és Kisfesztivál programjában, ami tartalmazza a workshop költségeit, a szállásköltséget, a napi négyszeri étkezést és a tábor, illetve fesztivál keretében megtartott egyéb programokon való részvételt.

Bővebb információ: http://kapolcska.hu/
A kurzuson résztvevők maximális létszáma: 10 fő

Írj, alkoss, mutasd meg! 

kapolcska 2021
Forrás: pim.hu/hu/kapolcska-2021

Szervezők:

Petőfi Irodalmi Múzeum (Czékmány Anna, Kubiszyn Viktor), Fiatal Írók Szövetsége (Élő Csenge Enikő), HUBBY (Tarr Ferenc)

Kapolcska 2020

15 tehetséges, a nyári szünetéből tíz napot az irodalomnak, alkotásnak szentelő fiatal mire képes, ha három szuper mentor, Élő Csenge, Tarr Ferenc és Kubiszyn Viktor egy költői faluban együtt gondolkodik, alkot velük?

Az alábbi linkre kattintva, a lap alján a nevekre kattintva olvashatók a tavaly készült művek: pim.hu/hu/kapolcska-2021

Kiemelt kép: pim.hu/hu/kapolcska-2021