Újításokkal, fantasztikus társasággal és remek hangulattal robbantotta be az ajtót az első “hivatalos”, hagyományos szerdai slam 2018. február 14-én.

A Pistons Pub padlását ismét elözönlötték az irodalom és a slam poetry szerelmesei. Újítás a 2018-as évben, hogy az eseményt látogatóknak jegyet kellett váltani, ezzel finanszírozva többek között a versenyzők nyereményeit is. Ám az a tény, hogy jegyet kell venni, ne ijesszen el senkit, ugyanis ezért a díszes társaságért és az “utcai költészet” értékeiért abszolút megéri, jó célra fordítják a potom 500 Ft-ot. Hallhattunk ütősen szedett mély gondolatokat, társadalomkritikát, valamint jókat nevethettünk a hihetetlenül kreatív szófordulatokon és hasonlatokon.

Az est két műsorvezetője, Székely Zoárd és Varga Mátyás a profi felkonfokkal fokozták az amúgy is remek hangulatot. További újítás volt a nyereményjáték, amelynek során szombathelyi slammerek szövegeiből húztak az egybegyűltek egy-egy sort. Ezt követően ezen soroknak a párjaiból húztak fenn a színpadon; akit pedig az a szerencse ért, hogy nála volt – egyébként Székely Zoárd – sorának párja, egy értékes könyvvel gazdagodott.

Mint már említettük, ez volt az eddigi legilledelmesebb slam poetry est. Más nem is lehetett volna, hisz a verseny témája az Etikett volt. Hihetetlen slamszövegek (amik nem teljesen tudták kivonni magukat február 14-e hatása alól) kerültek a zsűri és a közönség elé, gondolkodtatva, szórakoztatva, és ami talán az egyik legfontosabb: kreatívan, élőn, a pillanatnak születve és szentelve.

A dobogósok:

III. helyezett: Bánhelyi Judit Léna
II. helyezett: Lutor Katalin
I. helyezett: Paukovics Gergely


Herczeg Orsolya fotói:


A kiemelt kép Herczeg Orsolya fotója