Szántó Dániel Revans – A sorozatgyilkosok köztünk élnek c. regényének könyvbemutatóján vehettet részt hétfő este Szombathely krimi kedvelő közönsége a Sportházban. Horváth Zoltán, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ rendezvényszervezője beszélgetett a 27 éves, szombathelyi születésű, elsőkönyves íróval.

A rövid bemutatkozás után a hallgatóság megtudhatta, hogy Dániel régi vágya volt az elbeszélés megalkotása. Két év hosszú és sokrétű munkájának köszönhetően  egy hónapja kerültek ki az első példányok a könyvesboltok polcaira.

05
Fotó: Szabados Petra

A skandináv krimi műfaját (amit igyekszik hazánkban is meghonosítani) alapul véve, az aktuális helyzetet, a történelmi hátteret, valós helyszíneket felhasználva, és a modern társadalomkritikával sem spórolva írta meg a történetet, amely akár még meg is történhetne… Cselekménye Budapest belvárosában játszódik, ahol egy sorozatgyilkos utáni nyomozásba csöppenve követhetjük végig a szereplők életútját. A szarkasztikus elemek és a karakterek sokszínűségének átgondolt elegye együttesen oltják ki a brutalitás öncélúságát.

08
Fotó: Szabados Petra

A könyvbemutató házigazdája, Horváth Zoltán szerint a regény nem egyértelműen pozitív kimenetelű, kétséges a tiszta happy and, amely azonban lehetővé teszi egy folytatás írását, amin a szerző már el is kezdett dolgozni. Szántó egy folytatást mindenképpen szeretne, de felmerült egy előzményregény megírásának a gondolata is. Az eddigi pozitív kritikai fogadtatásnak köszönhetően a Revansot követő kötet már jövőre a könyvesboltok polcaira kerülhet.

07
Fotó: Szabados Petra

A kritikusok pozitív, őszinte véleménnyel fogadták, az olvasók pedig várják a folytatást, amit az említett keserédesség fel is kínál.

A cikket és a képeket Szabados Petra készítette, köszönjük a közreműködést Horváth Zoltánnak!