A bezártság nehézségeiben nyújthat segítséget az a 10 oldalból álló lista, amit a Creative Boom állított össze. Itt olyan alkotók művei közül válogathatunk, mint Shakespeare, F. Scott Fitzgerald, Sigmund Freud vagy Virginia Woolf.


1. Gutemburg Project

Több mint hatvanezer ingyenes e-könyvet biztosít, az Egyesült Államok szerzői jogi törvénye alapján közkinccsé vált alkotásokra fókuszál.
Ha tanácstalanok lennénk, elmerülhetünk a napi top 100-as lista által nyújtott ötletekben.

2. Loyal Books

Letölthető hangoskönyveket is kínál az e-könyvek mellett.
Olyan klasszikusokkal találkozhatunk, mint a Moby Dick vagy Sherlock Holmes.

3. Digital Book Index

A több mint 140 ezer ingyenesen letölthető e-könyvből 12 ezer darab szépirodalmi mellett más tudományos témában íródott műveket is találunk.

4. Upenn.edu

A friss adatok szerint 3 millió online könyv között válogathatunk az oldalon.
Az oldal szerkesztője John Mark Ockerbloom, aki e-mailen keresztül akár ajánlásokat is fogad arról, hogy milyen könyveket adjon hozzá az említett listához.

5. Read Easily

Bár a cikk írásakor az oldal elérhetetlen volt, a Creative Boom szerint a gyengén látók segítségére lehet egyéni beállításaival a méretek, textúrák és színek tekintetében.

6. Bartleby

Elsősorban diákoknak és kutatóknak biztosít hozzáférést több ezer ingyenes könyvhöz és dokumentumhoz, de csak néhányukat tölthetjük le pdf formátumban.

7. Great Books and Classics

Az oldalon korszakok szerint csoportosítva kereshetünk, de a szerkesztők az általuk fontosnak gondolt szerzőket külön is kigyűjtötték.

8. Classic Literature

A fent említettekhez viszonyítva nem rendelkezik a legnagyobb irodalmi anyaggal, viszont több mint hetvenezer receptet találhatunk meg itt az ingyenes szakácskönyvekben.

9. Planet Publish

Az egyik legjobban áttekinthető oldal, ahol mielőtt letöltenénk a kiválasztott könyvet, könnyen képet kaphatunk az író stílusáról is.

10. Librivox

A Librivoxon olyan hangoskönyvekekel találkozhatunk, amiket önkéntesek olvasnak fel, nekünk csak ki kell választanunk a könyvet, amit le szeretnénk tölteni. A magyar nyelvű művek listája itt érhető el.


Kiemelt kép: Breads Deals