Rangos fesztiválon mutatják be a magyar alkotást.

Idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre a bécsi Art Visuals & Poetry Filmfesztivál, ami a világ második legnagyobb versfilmes szemléje. A november 14-17. között zajló vetítéseken vers-, illetve a költészethez szorosan kapcsolódó rövidfilmeket mutatnak be. A Tóth Vivien és Kecskeméti Balázs társrendezésében készült Maros mozi című alkotás a fesztivál megnyitóján versenyez hét másik nemzetközi filmmel, amelyek közül a nyertest a moziterem közönsége, illetve az esemény programigazgatója fogja kiválasztani.

A film korábban elnyerte a 2022-es Bujtor István Filmfesztivál versfilm kategóriájának fődíját, majd ugyanabban az évben Berlinbe utazott, ahol a ZEBRA Filmfesztiválon 1200 jelentkezőből jutott be a PRISMA Programba, amiben száz filmet vetítettek. 

„Hogy ne legyen központja, se a moziban, se máshol. Vágyni egy rég elveszett szerelemre, és mégis menekülni előle. Lassan eltűnni a saját testén lévő vetületekben. Képalkotás a moziról, mint a vágyakozás helyéről, Tóth Vivien versére. A sírást valahol engedni kell” – szól a ZEBRA Fesztivál ismertetésében.

Kiemelt kép: a film alkotói tavalyi díjukkal