A legnézettebb a HBO Maxé, a legtöbb a Netflixtől jött, az Amazon Prime Video nem került fel a listára.

A mafab.hu által összeállított, az első félév legnépszerűbb sorozatait összegző TOP 10-es listán csak 2023. január 1. és június 30. között bemutatott streaming sorozatok szerepelnek. A sorrend az értékelések, a szavazatszámok és az adatlap megnyitások alapján állt össze. 

A listát a 24 Emmy-jelölést besöpört videójátékadaptáció, a The Last of Us vezeti, mely 20 évvel a modern civilizáció pusztulása után játszódik. 

A lista második helyén a Netflix fülledt erotikájú Sarolta királyné – Egy Bridgerton-történet című sorozata áll, mely a fiatal Sarolta és III. György angol király szerelmi történetét dolgozza fel. 

Harmadik helyen végzett a Netflixen futó Éjjeli ügynök című kémthriller. Egy alacsony beosztású FBI-ügynökről szól, aki belekeveredik egy olyan összeesküvésbe, mely egészen az elnöki irodáig vezet. 

Keri Russell és Rufus Sewell főszereplésével a világpolitika frontvonalába viszi a nézőt a negyedik legnézettebb sorozat, a Netflixen látható A diplomata. A széria ügyesen fűzi a thrillerbe a romantikus szálakat. 

Arnold Schwarzenegger első saját sorozata, a szintén a Netflixen futó Fubar áll a lista ötödik helyén. A vígjáték és az akció között mozgó sorozatban apja és lánya egyaránt CIA ügynök.

A Netflix sugározza a hatodik helyen álló Balhét. Egy utcai autós incidens olyan viszályt szít két idegen között, amely a legsötétebb oldalukat hozza ki belőlük. 

A HBO Max-on látható Szerelem és halál volt a hetedik legnézettebb sorozat, melyben két házaspár élvezi a békés kisvárosi családi élet örömeit, amíg egyikük a kezébe nem vesz egy fejszét. 

A nyolcadik helyen Az Apple Tv+ új sci-fi sorozata, A siló végzett, mely egy disztópikus világba kalauzolja a nézőt, ahol már egy kérdés feltevése is veszélybe sodorhatja az embert. 

Kilencedik lett a szintén az Apple TV+-on látható Az eltérített járat, mely egy Dubaiból Londonba tartó gépeltérítés izgalmaival szórakoztat.

Végül a Skyshowtime is felkerült a legjobbak közé, hisz a Star Trek: Különös új világok zárja a TOP 10-es listát. Az eredeti Star Trek előzményeként szolgáló új széria a franchise 14. sorozata. 

Kiemelt kép: Jelenet a Last of Us c. sorozatból (forrás: Hollywood Reporter)