Milyen lenne egy forró polgárháború a mai Magyarországon? Hogyan nézne ki egy kettészakadt ország? És legfőképpen: hol jobb a csapolt Kőbányai, az Aurórában vagy a Gólyában?

Többek között ezen égető kérdésekre keresi a választ a Neon-Budapest című szatirikus cyberpunk/neonoir, amely a Neon Genesis Kunság 3 elnevezésű mémoldal gondozásában jelenik meg május 12-én. 

Igen, jól olvastad, drága bölcselő barátom, először fordul elő a magyar könyvpiacon, hogy egy mémoldal jelentessen meg egy sci-fi kisregényt. És nem is akármilyet!

A kezdetben szellemes töredékekben megjelenő írások minden egyes megjelenéssel egyre komorabbá és egyre szatirikusabbá váltak. Az ellentmondás nem véletlen: a Neon-Budapest világa egyszerre kőkemény konfliktusokkal operáló sci-fi noir és görbe tükre kis hazánk politikai-közéleti csatározásainak.  

A cybertérben egyre nagyobb népszerűségre szert tevő írások most egy epikus történetté állnak össze, amiben van szerelem, árulás, viszály és még gördeszkák is!

Neon-Budapesten két erő csap össze: a népiesek és az urbánusok. A kibékíthetetlen ellentét végül kettészakítja az országot: Neon-Budapestre és a Vidékre. A két identitás képviselői élet-halál harcot vívnak egymással a hegemónia megszerzéséért. Küzdelmük elkeseredett és eldönthetetlen, lehet, hogy végül a sötétben bujkáló harmadik erő fogja megszerezni a szuperpozíciót?

A könyvet ajánljuk azoknak, akik szeretnék kipukkasztani a véleménybuborékjukat, azoknak, akik kevesellték a budapesti jeleneteket a Műanyag égboltból, és azoknak, akik szeretnék látni, hogyan is nézne ki egy forradalom a fővárosban. Figyelmeztetünk, az élmény jobban gyomron fog vágni, mint egy Red Bull-lal lefőzött presszókávé. A könyv rengeteg érzelmet, egyedi, durranós kézfogást, zöld Domingo dohányt, suhanó gördeszkázást és fontos témákat (mint például a feminista építészet) tartalmaz. 

Május 12-én a Neon Genesis Kunság 3 oldalán elérhetővé tesszük azt a zárt csoportot, amelyen keresztül a könyvhöz tartozó Patreon-linket is közzétesszük. A Patreonon 1000 forintba fog kerülni a könyv. A csoportban továbbá megoszthatjátok saját történeteiteket, fan-artjaitokat és gondolataitokat, hisz a Neon-Budapest az az álom, amit közösen építünk. Amennyiben összejön elég tőke, akkor elkészítünk 5 darab puhakötésű nyomtatott példányt, amit majd a legtöbbet adakozó támogatóinknak postázunk el. 

Politikailag nem korrekt tartalom! A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg szekértáborát vagy véleményvezérét!

Kiemelt kép: Neon Genesis Kunság 3