A dán rendező jelenleg szeretne a pihenésre és az egészségügyi állapotára koncentrálni, csak ezután fog dönteni pályafutása folytatásról. 

A filmvilág egy emberként kezdett aggódni augusztusban, mikor a legendás dán rendezőt, Lars von Triert Parkinson-kórral diagnosztizálták. Mint kiderült, az Antikrisztus és a Táncos a sötétben rendezőjének állapota nem válságos, még dolgozni is tud, igyekszik befejezni legfrissebb projektjét, A Birodalom című sorozat folytatását. 

A rendező most néhány hónapnyi csend után szólalt meg, és a The New Yorkernek nyilatkozva több érdekes témát érintett. 

„Nincs bennem olyan érzés, hogy nem csináltam meg valamit, amit mindenképpen meg kellett volna. Öregemberes filmet pedig semmiképpen sem szeretnék forgatni, nem akarok a korábbi sikereimből élni. És akkor még ott van a Parkinson. Együtt tudnék élni azzal, ha nem forgathatnék több filmet” — nyilatkozta a provokatív alkotásairól ismert rendező. Trier később azt is elmondta, hogy A Birodalom régóta várt folytatása szerinte nem lett annyira erős, mint szerette volna, hiszen már a munkálatok során is beteg volt. 

Ezt követően pedig a folytatás is szóba került. 

„Most egy kis szünetre van szükségem, hogy kitaláljam, hogyan tovább. De nagyon remélem, hogy javul majd az állapotom. Ez egy olyan betegség, ami elől nem lehet elfutni. El kell fogadnom a tüneteimet, nem szégyellhetem őket az emberek előtt. 

A cikk az IndieWire összeállítása alapján készült. 

Kiemelt kép: Lars von Trier (forrás: Entertainment Weekly)