Fikciós elemek és dokumentumrészletek egyaránt lesznek Kristen Johnson filmjében. Az Oscar-jelölt Kristen Stewart újra izgalmas szerepben bizonyíthat!

Diana hercegnő után Kristen Stewart egy újabb valós történelmi személyiség bőrébe bújik, hiszen ő kapta meg a főszerepet Kirsten Johnson (A kamera mögött, Dick Johnson halálai) Sontag munkacímen futó filmjében. Johnson rendezése a 20. század egyik legjelentősebb amerikai gondolkodójának állít majd emléket, akit ugyan a legtöbben közéleti szövegei miatt ismernek, művészetelméleti munkái is jelentősek (gondoljunk csak Az értelmezés ellenre, a camp-ről írt esszéjére, vagy a fotózással kapcsolatos könyveire).

Stewart ráadásul nem egy szokványos filmben játssza majd el Sontagot, hanem egy olyan produkcióban, amely ötvözi a fikciós- és dokumentumrészleteket. A forgatás a Berlinálén kezdődik majd, ahol idén Kristen Stewart lesz a zsűri elnöke. A film producere, Gabrielle Tana ezzel kapcsolatban a következőket nyilatkozta:

„A Berlinálé lesz ennek a filmnek a kiindulópontja, felvételeket készítünk majd Kristen zsűrielnöki munkájáról és arról, hogy milyen érzés számára eljátszani Susan Sontagot, hogyan készül erre a szerepre. Egy filmdrámát készítünk, de dokumentumrészletek is lesznek benne. “

Kristen Stewart-Susan Sontag
Susan Sontag (forrás: The Daily Beast)

A Sontag Kristen Johnson első játékfilmje lesz, a mozi alapját Benjamin Moser Sontag: Her Life című műve adja.

Kiemelt kép: Kristen Stewart (forrás: Glamour.com)