Nyílt, magyar nyelvű szépirodalmi pályázatot hirdet a PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál. A pályázat hívószava a Petőfi-évhez kapcsolódva: Felhők. Műfaji megkötése nincs, egy szerző csak egy, másutt még nem publikált alkotással nevezhet. A nevezés jeligés. Az pályázat összdíjazása 600.000 forint, a győztesekről nívós zsűri és közönségszavazás dönt majd.

„Mit ettél, föld, hogy egyre szomjazol?
Hogy annyi könnyet s annyi vért iszol?”

Petőfi Sándor: Felhők XXVIII

„Felhők alatt azokat a diszperz rendszereket értjük, amelyek a fény útjában jól látható akadályt képeznek akkor, ha a vízcseppek vagy jégkristályok elegendő koncentrációban vannak jelen a légkörben.” (Wikipedia)

„There is no cloud, it’s just someone else’s computer.” (Ismeretlen szerző mémje)

A PesText „Felhők” pályázatának felhívása: 

Kortárs magyar szerzők magyar nyelvű műveit várjuk maximum 6000 leütés terjedelemben, „Felhők” témakörben. A pályázat zsűrizése két körben zajlik. Alapos előválogatást követően a legjobb tizenegy pályamű kerül az elismert szakemberekből álló főzsűri elé. Idén Visky András, Lövétei Lázár László és Vados Anna dönt a szakmai díjról!

A shortlistre került írások közül egy elnyeri a zsűri fődíját, egy pedig közönségdíjat kap. Mindkét írást lefordítják angolra, valamint megjelenik a fesztivál zinjében is. Szerzőik bruttó 300-300 ezer forint jutalomban részesülnek és meghívást kapnak a PesText fesztiválra. A közönségdíjra bárki szavazhat 2023.07.23-a és 2023.08.20-a éjfél között.

A világirodalmi fókuszú PesText ősszel ötödik alkalommal valósul meg Budapesten a Magyar Irodalmi Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) és a Petőfi Kulturális Ügynökség szervezésében. Az esemény tervezett időpontja: 2023. szeptember 27-30.

Az írásokat a pestextpalyazat@gmail.com címre várjuk FELHŐK tárgymegjelöléssel! Pályázók köre: bármely magyar nyelven alkotó szerző (alkotónként egy-egy művel lehet pályázni).

Beküldési határidő: 2023.06.01.

A szakmai zsűri által megítélt fődíj összege: 300 000 HUF

Közönségdíj összege: 300 000 HUF

A pályamunkákat műfaji megkötés nélkül, e-mailben, csatolmányként várjuk (word vagy pdf formátumban). A pályázatra kizárólag olyan művek nevezhetők, melyek sem online, sem nyomtatott formában nem jelentek meg, megjelenésük jelenleg nincs folyamatban és a pályázat lezárulásáig nem is várható.

FIGYELEM! Kizárólag jeligés pályázatot fogadunk el, a beérkezett dokumentumon nem szerepelhet a szerző neve. Az e-mailben szerepeljen a szerző neve, viszont a csatolt word vagy pdf dokumentumban csak a jeligét kérjük feltüntetni a pályamunka bal felső sarkán! A jelige minimum nyolc karakterből álljon, lehetőleg tartalmazzon betűket és számokat is.

A PesTexttel és a pályázattal kapcsolatos további hírekért kövessék a fesztivál Facebook-oldalát: https://www.facebook.com/pestext.festival/

A pályázó alkotása elküldésével hozzájárul, hogy művét a PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál szervezői felületeiken a szerző neve feltüntetésével publikálják. (Azon szerzők, akik nem adnak a pályázati kiírásban felsorolt felhasználási célokra engedélyt, sem a fődíjat, sem a közönségdíjat nem kaphatják meg, helyükre a következő helyezett lép.)

Pályázata elküldésével a pályázó hozzájárul, hogy a PesText szervezői a későbbiekben tájékoztatási céllal e-mailt küldhessenek neki a PesText Fesztivál és az ahhoz kapcsolódó irodalmi pályázatok, versenyek, programok kapcsán. Amennyiben nem szeretne ilyen híreket kapni a jövőben, ezt kérjük nevezéskor külön jelezze a küldött emailben!

A MISZJE Adatvédelmi tájékoztatója az ALÁBBI LINKEN KERESZTÜL érhető el.