A 2011-ben elhunyt énekesnő naplóját és dalszövegeinek kéziratait hamarosan nyilvánosságra hozzák. Az Amy Winehouse: In Her Words című könyv idén nyáron fog megjelenni.

Az eddig még kiadatlan folyóiratainak, kézzel írt szövegeinek és személyes fotóinak gyűjteménye hasonló lesz, mint a 20 évvel ezelőtt kiadott Journals, ami a jól ismert Nirvana együttes énekesének, Kurt Cobain amerikai zenész írásainak és rajzainak gyűjteménye.

Az In Her Words bensőséges és privát betekintést nyújt egy generációs tehetség elméjébe, aki 27 évesen tragikus körülmények között elhunyt. Lisa Sharkey, a HarperCollins kiadó szerkesztője szerint a „rendkívül személyes és feltáró könyv” a művész személyes gondolatait, érzelmeit is bemutatja.

winehouse_f21
Forrás: Twitter

A kiadó Winehouse családjának jóváhagyásával augusztus 29-én adja ki a színes, 288 oldalas keményfedeles könyvet. Az énekesnő szülei, Janis és Mitch Winehouse új előszót adnak az In Her Words című könyvhöz:

Amy jegyzeteinek és töprengésének gyönyörű, új gyűjteménye, ami Amy másik oldalát mutatja be – a vidám és szellemes oldalát. Meg akartuk osztani ezt Amy rajongóival, hogy ők is élvezhessék Amyt, az ő szavai szerint”

— nyilatkozta Mitch és Janis Winehouse.

Az énekesnő hagyatékát kezelők az In Her Words című könyv eladásából befolyó összes jogdíjat az Amy Winehouse Alapítványnak adományozzák, ahol súlyos alkohol- és gyógyszerfüggőségben szenvedőket tudnak támogatni és segíteni a gyógyulás felé vezető úton.

Szöveg forrása: rollingstone.com
Kiemelt kép forrása: KPCC