A húsvéti időszak a legtöbb ember számára pihenésről, tojásfestésről és ajándékozásról szól, így a Végállomás Klub nyuszija sem tétlenkedett; pénteken elhozta Copy Cont a szombathelyi közönségnek. A Reggae Expressel érkező énekes nagyszerű alaphangulatot adott koncertjével a többnapos ünnepnek, avagy koncertsorozatnak.

A fárasztó hét várva várt első szabadnapjának estéjén mindenki kiengedhette a fáradt gőzt, mindezt andalító reggae zenével megfűszerezve. A megjelentek feloldódását a helyi Canis Cara nevű zenekar segítette elő. Lágy dallamaik, könnyen befogadható dalszövegeik megmozgatták a lelkes zenekedvelőket, akik nagy szeretettel fogadták a pozitív kisugárzású bandát.

A nagy durranás mégis Copy Con volt, aki már hangolás közben a színpad elé gyűjtötte a dalolni vágyókat. A hatás pedig nem maradt el, minden megjelentet elragadott a zene és a hangulat. A raggae nem csak egy zenei stílus, hanem egy egész életérzést képvisel, amit a fellépők kétszáz százalékosan adtak át és a dalokon kívül életbölcsességekkel is el lettek látva a nyitott fülek.

A legismertebb dalok felcsendülése hozta el igazán a táncos kedvet, aki csak megjelent mozgásba lendült az örömzenélést megkoronázva. A színpad és a tánctér nem különült el, az oldott hangulat egybefogta az egész helyiséget, mintha egy közösségbe, baráti szférába kerültünk volna. Ez tette lehetővé, hogy a ráadás dalok közt közönségi kérések is teret kaptak és mindkét fél nehezen engedte el az emelkedett koncerthangulatot. Aztán mégis csak vége lett fél egy körül, de mindent megkaptunk, ami csak egy koncerttől várható, legerősebb mégis a szeretet volt, ami átjárta az egybegyűlteket.

Az áttáncolt estének két következménye is lett; testileg és lelkileg is sikerült megtisztulni. A mindennapi stressz, tapasztalatom alapján reggae zenében és táncban határozottan jól oldódik, ezért is sajnálatos, hogy Copy Con és zenekara évente csak egyszer tud ellátogatni Szombathelyre.


Herczeg Orsolya galériája