Francia zenekar Dunkelnacht (Sötét éjszaka) névvel, hogyan is megy ez? Az szó eredetéről annyit, hogy az énekes M.C. Abagor holland származású, így máris érthetőbb a szóhasználat. Az európai turnéjukon („Non canimus surdis” – A siketeknek énekelünk) Szombathelyet is útba ejtették, 2015 után immár másodszor játszottak a Végállomás Klub közönsége előtt.

A francia együttes különösen szereti a vasi megyeszékhelyet, hiszen három éve, amikor hazánkba érkeztek csak ebben a városban koncerteztek. Most kicsit több időt töltöttek a Kárpátok ölelésében, hiszen Budapestet is meglátogatták. A pályafutásuk 2004 végén Heimdall egyszemélyes zenekarával kezdődött, ami már Dunkelnacht néven futott. A későbbi években tagok csatlakozásával black metált játszó zenekarrá formálódott:

Heimdall – szóló gitár, Alkhemohr – basszusgitár, M.C. Abagor – ének, Tegaarst – dob.

Továbbá három zenekar is helyet kapott az este folyamán. A soproni trash metált zúzó Hostile, valamint a szombathelyi atmoszferikus sötét dalokat előadó Pillars Of Destruction. A főzenekar után pedig a legextrémebb metált és helyi színeket képviselő Self Desolation zárta az estet, akire a késői időpont ellenére is szép számmal maradtak az emberek.


Lutor Katalin galériája