Quentin Tarantino készülő filmjével kapcsolatban már sok információmorzsa eljutott hozzánk (főleg a színészeket illetően), de végre egy előzetes erejéig mozgásban is láthatjuk a szuperprodukciót. Lássuk, mire számíthatunk a mester új filmjében!

Quentin Tarantino filmjeire úgy várnak a rajongók, mint a megváltóra. Mióta beharangozta a rendező készülő filmjének témáját és a főbb színészeket, a rajongók tűkön ülve vártak mindent, ami a filmmel kapcsolatos. A héten megkaptuk az előzetest és tátva maradt a szánk.

A történet az amerikai álomba, a hollywoodi filmes világba kalauzol el minket, valahová a hatvanas évek végére. Központi karaktereknek a Leonardo DiCaprio és Brad Pitt által megformált színészeket, Rick Daltont és Cliff Booth-ot kapjuk meg. Az előzetes első képkockái is kettejük kapcsolatára koncentrál, ahogy egy interjú keretén belül mesélnek a munkájukról. Természetesen mellettük jó pár neves színész is megfordul a vásznon, mint Margot Robbie (Sharon Tate), Al Pacino, Tim Roth és Damon Herriman (Charles Manson).  Külön kiemelném Mike Moh-t, aki megszólalásig hasonlít Bruce Lee-re, így tökéletes volt a szerepre.

Ahogy azt megszokhattuk Tarantino filmjeinél, most is ő írja a forgatókönyvet, jellegzetes technikáját pedig már az előzetes is magában hordozza. Számíthatunk csavaros és éles dialógusokra, egy igazi, a rendezőhöz méltó nyitányra, és láthatunk jellegzetes snitteket. Valószínűleg a film vége egy brutális leszámolással fog végződni, hisz 1969-ben történt a Tate-gyilkosság is, melynek felvezetéséhez és bemutatásához minden adott. Kíváncsian várjuk, vajon szerepelni fog-e a filmben.

Az előzetes néhány kockája a mester korábbi filmjeit idézheti elénk, főleg a Django elszabdulra gondolok itt, hiszen a korszakban a western volt a virágzó műfaj. DiCaprio mozzanatai az előzetes végén pedig egyértelműen korábbi szerepére, Monsieur Calvin Candy-re utalnak.

A film remek lehetőségnek bizonyul, hogy a filmkészítés csínját-bínját elénk tárja, emellett pedig egy érdekes korszakban játszódó csavaros történetre számíthatunk. A rendező kilencedik filmje minden bizonnyal a nyár egy megkerülhetetlen darabja lesz.

Kiemelt kép: vanyaland.com