Szilágyi Fanni első mozifilmje, a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült Veszélyes lehet a fagyi a ma kezdődő New York-i Filmhéten debütál a tengerentúlon. 

A fesztivál nemzetközi válogatásában a már befutott rendezők mellett az elsőfilmes alkotók is bemutatkozhatnak. A szervezők emellett ügyelnek a sokszínűségre, és felhívják a figyelmet a film közösségformáló erejére. Idén két kategóriában 13 alkotást mutatnak be, emellett a versenyen kívüli retrospektív programban máig meghatározó klasszikusokat is meg lehet majd tekinteni.

A Veszélyes lehet a fagyiban a radiológusként dolgozó Adél és a jó anyagi körülmények között élő, egypetéjű ikertestvére történetét látjuk megelevenedni a vásznon. A két nő a külső hasonlóságok ellenére máshogyan definiálja magát, mindketten a másik életét irigylik. Konfliktusokkal terhelt kapcsolatukba Ákos színrelépése hoz váratlan fordulatot.

A fesztivál szervezői kiemelték, hogy Szilágyi Fanni rendező korábbi kisfilmjeivel (A kamaszkor vége, A csatárnő bal lába életveszélyes, Minden vonal, Orsi és Tienshinhan) már bizonyította, hogy eredeti módon és érzékenyen képes nehéz témákról beszélni.

A kettős szerepben látható Stork Natasa, Patkós Márton, Szabó Máté, Csikász Ágnes és Bódy Magdi főszereplésével készült Veszélyes lehet a fagyi producere Pataki Ági és Kenesei Edina, forgatókönyvírója Lányi Zsófi. A filmet Szilágyi Gábor fényképezte, vágója Ördög Zsófia, zenéjét Kalotás Csaba szerezte.

Szilágyi Fanni első filmje november 17-től lesz látható hazánkban, a Mozinet forgalmazásában. 

MTI
Kiemelt kép: Stork Natasa a Veszélyes lehet a fagyi c. filmben (forrás: Roboraptor.hu)