Végre itt van a Tom Hardy nevével fémjelzett Venom első, teljes értékű előzetese, mi pedig jól kivesézzük!

Venommal utoljára a Tobey Maguire-féle Pókember harmadik epizódjában találkozhattunk, ahol csekély, de annál méltatlanabb szerep jutott a hálószövő egyik legnagyobb ellenfelének. Tizenegy évet kellett várnunk a következő filmes feldolgozásra, amelyben újra felbukkan a karakter. Nézzük, milyen is a Venom első ránézésre.

Az első pillanattól kezdve látszik, hogy a történet nincs túlgondolva. Eddie Brock (Tom Hardy) riporter, aki valójában emberek után kémkedik. Egy nap lezuhan egy meteor, amiben különös életformák rejtőznek, a szimbióták. Az Élet Alapítványnál ezeket a lényeket evolúciós lépcsőfoknak tekintik, ugyanis beköltöznek egy gazdatestbe, amit emberfeletti erővel ruháznak fel, cserébe viszont szinte ők irányítják magát a testet. Egy ilyen költözik Eddie-be is, aki ezáltal hihetetlen erőre tesz szert. A baj csak az, hogy az Alapítvány vissza szeretné szerezni a szimbiótát, aki/ ami természetesen megvédi önmagát.

“Ha maradni akarsz, akkor csak rossz embereket szabad bántanunk.” “-Szerintem meg azt csinálunk, amit akarunk”. Így válik Eddie Brock-ból antihős.

 

Tom Hardy remek választás a címszerepre: tökéletes kifinomult arcvonásaira eddig is rengeteg maszkot húztak már (Dunkirk, Mad Max: A harag útja, Sötét lovag: Felemelkedés). Venom karakterénél nem elhanyagolható az izomtömeg sem, hiszen maga a szimbióta egy igazi monstrum, ezért egy kellő fizikumú színészt igényelt. Ellenpéldaként tessék megnézni a Pókemberben látott nyeszlett karaktert. Tom Hardy mellett érdekesség, hogy Woody Harrelson is szerepet vállalt a filmben, habár az előzetesekben nem láttuk. Pletykák szerint ő fogja Mészárszéket (Carnage) alakítani. Róla azt kell tudni, hogy egy elvetemült sorozatgyilkos, aki sokkal veszélyesebb lett, amikor hatalmába kerítette az idegen lény. Fontos eltérés, hogy míg Venom eredendően egy pozitív személyiségből deformálódott gonosszá, addig Carnage eleve romlott volt. Több mint valószínű tehát, hogy az ő párharcuk lesz a középpontban. Továbbá azt is pletykálják, hogy Tom Holland (Pókember) is felbukkan a filmben, még nem tudjuk, milyen formában, de az nagyon üdvös lenne, ha Venom is csatlakozna az MCU-hoz.

Forrás: www.variety.com

Elvileg a filmben csak nagyon rövid ideig láthatjuk teljes pompájában az elhatalmasodó szimbiótákat, az ízelítőben azonban megcsodálhatjuk az átalakulást is, ami enyhén szólva hidegrázós lett (főleg az angol verzió, amiben maga Tom Hardy kölcsönzi az idegen hangját).

Sok akciójelenetet nem láthatunk, ezek ki is merülnek az üldözés ábrázolásában és a lény erejének megmutatásában. A készítők inkább a színészi játékra koncentráltak: látni Tom Hardy-t, ahogy fél, aggódik, minden pénzt megér. Hasonló szerepben még nemigen fordult meg, hiszen filmjeiben főleg keményfiúkat alakít.

A Venom előzetese pont arra volt elég, hogy a nézők kedvét felcsigázza és hogy az eddiginél is jobban várják az őszi premiert. Sajnos van miért aggódnunk, ezen kedvcsinálóból aligha lehet következtetni a film majdani minőségére. Az biztos, hogy ennek ellenére minden rajongó tűkön ülve lesi az újabb előzeteseket és hírmorzsákat.

 

Kiemelt kép: www.cbr.com