A Fekete vitorlák című sorozattal tavaly ismerkedtem meg. Mivel a Trónok harcát imádom, ráadásul a kalózokat is, miért ne tetszene ezek ötvözete?  Szerelem volt első látásra…

Robert Louis Stevenson A kincses sziget című művét talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen halhatatlan kalózregény. Fogták ezt a jól ismert történetet alapszituációként és készítettek hozzá egy nagyszerű előzmény-sorozatot. Ez lett a Fekete Vitorlák.

A sorozat központjában Long John Silver (Luke Arnold) és Flint kapitány (Toby Stephens) kapcsolata áll. Már a megismerkedésük is megér egy misét, de maga a történetük évadról évadra egyszerűen fantasztikus. A sorozatban megtalálható minden kötelező elem, amely egy hasonló műhöz szükséges: nagyszerű történet, tökéletes színészi játék, brutalitás, fordulatos cselekmények. A Trónok harcával szemben nem tartalmaz annyi meglepő fordulatot, viszont fenn tudja tartani az érdeklődést hosszú időn át.
A sorozat jelenleg három évaddal büszkélkedhet, de már javában forgatják a soron következőt, melyet természetesen türelmetlenül várunk. Sajnos a hírek szerint a negyedik évad egyben a szövevényes történet záró évada is lesz egyben.

 

https://www.youtube.com/watch?v=R0UYpfzBFR8

Sajnos hazákban még nem örvend akkora népszerűségnek a 2014-ben indult kalandfilmsorozat, mint más országokban, de mindenképp érdemes külön is kiemelni, hogy a szinkronszínészek is nagyon kitettek magukért.

Nagyon szeretem ezt a sorozatot és mindenkinek ajánlom, aki egy kicsit is érzi magában a kalózvért!