Eljött a Trónok harca hetedik évadának második része! Spoileres bemutató következik.

A már hatodik évadban körvonalazódott szövetségeket láthatjuk kiépülni. A Sárkánykirálynő és újdonsült szövetségesei a Greyjoy-testvérek, Dorne, illetve a Tyrell-ház közösen vitatják meg Királyvár bevételének lépéseit. Daenerys és Tyrion képviselik az ülésen a “hidegfejet”: csak ők nem akarják porrá égetni Királyvárat. Mindenki mást a bosszú fűt, kivéve a Greyjoyokat, de az mindegy, hiszen ők bosszúvággyal, vagy anélkül, de a vas szülötteiként mindig a balhéra szavaznak. Ilyen népség. Az ülés végén megjelenik a vörös papnő is, hogy elújságolja éppen mit látott a lángokban. Aktuálisan Havas Jon a kiválasztott, vagy nem, de az biztos. Elég sokat tévedett már, a Fény ura útjai túlságosan is kifürkészhetetlenek.

El is hívták Jont Sárkánykőre. Ami pont kapóra jött, hiszen kiderült, hogy Sárkánykő alatt egy hegynyi sárkányüveg van, ami képest megölni a Másokat. Persze azért a Makulátlan-had és a sárkányok sem hangzanak annyira rosszul, mint erősítés. Az északi nemességnek nem tetszik Jon elutazása, ahogy Sansanak sem, de a kényszer nagyobb úr náluk.

Forrás: YouTube.com

Királyvárban közben Cersei nyomja a Targaryen ellenes propagandát a még hű nemességnek, hogy mellé álljanak haderejükkel. Egyszerű összefoglalni: ,,Ne hagyjuk, hogy a Targaryen nevessen a végén!” Persze azért vannak kétségek Cersei erejével kapcsolatban, három sárkány nem piskóta. Mi a hatalmas világmegváltó sárkánygyilkoló csodavarázslat? Egy bazinagy számszeríj. Váó!

Jorah Mormont sem áll valami jól. A szürkehám szépen lassan felzabálja. Samwell azonban segít rajta, persze az eljárás piszkosul fájdalmas és nagyon undorító. Szegény Sam kapja a mocskos melókat dögivel eddig.

Forrás: pinterest.com

Arya találkozik Meleg Pitével (ennél melegpornósabb becenév a világon nincs), akitől megtudja, hogy Deres Stark kézen van. El is indul oda. Útközben körbe veszi pár rémfarkas étkezési célból, akik között a legnagyobb az övé volt anno, Nymeria. A farkas felismeri, ezért továbbállnak, mára marad a száraz táp.

Daenerys és Tyrion terve nyomán a Tyrell és Dorn seregeinek kell körbevenni és kiéheztetni Királyvárat. Nem akarnak idegen hadseregekkel ráijeszteni a nemességre. A Makulátlanok feladata lesz a Lannisterek ősi birtokának, Kaszter-hegynek elfoglalása. A seregeket azonban még el kell szállítani Királyvárhoz, ami a Greyjoyok feladata. El is indulnak, de megérkezik Euron és szétveri a lázadó Greyjoy-flottát, közben foglyul ejti Yarát, Theon pedig a tengerbe ugrik.

Forrás: tumblr.com

Egyéb apróságok:

-Szürkeféreg és Missandei lefeküdtek.

-Kisujj még mindig Sansát akarja, aminek Jon nem örül, de Jon nincs otthon.