Ha meghalljuk Drew Barrymore nevét, a romantikus komédiák szerelmesi egymás után tudnák sorolni filmjeit, amik feltették arra a bizonyos A-listára, olyan színésznők mellé, mint Jennifer Anniston, Cameron Diaz vagy éppen Sandra Bullock. Szerethető személyisége és humora mindenki számára kedvelhetővé teszi, miközben egyszerre nevetünk vele és rajta – jó értelemben persze. 2017-ben pedig a Netflix szolgáltatóval kezdett közös projektbe egy kaliforniai ingatlanügynök szerepében, aki nem mellesleg egy zombi. A sorozat rövid ajánlója után a legújabb, harmadik évadot értékeljük.

A napos Kaliforniában járunk, Santa Claritában és itt, gyönyörű kertvárosi környezetben él a Hammond család. Sheila (Drew Barrymore) és Joel (Timothy Olyphant) ingatlanügynökként tevékenykednek, míg lányuk, Abby (Liv Hewson) gimnáziumba jár. Egy félresikerült vacsora után azonban Sheila egyik napról a másikra egy belső átalakuláson esik át, és zombivá változik. Így az eddigi normális családi élet teljesen felborul, hiszen amellett, hogy teljesen hétköznapi problémákkal kell szembenézniük, ki kell elégíteniük Sheila emberevő igényeit is.

Victor Fresco (A nevem Earl, Kisvárosi mesék) producer könnyed horror-komédiát szán nekünk, ami nem csak szórakoztató, de egyszerűen, gyorsan nézhető is. Egy évad mindössze tíz harmincperces epizódból áll, így ha nincs sok időnk, akkor is be tudjuk szorítani az estébe – ugyanis megéri.

A zombivá válás következményeit maga Sheila éli meg a legkönnyebben, hiszen élőhalottként sokkal energikusabbá, élettel telibbé vált, míg támogató férje, Joel inkább az öléssel küzd. Ennek ellenére Drew Barrymore és Timothy Olyphant párosa remekül működik, a karakterek közötti szeretet átjön a játékukon. Liv Hewson is egyedi vagányságot visz Abby karakterébe, aki egyszerre lázadó tinédzser és támasz ebben a különös helyzetben. Végig van még velünk a szomszéd fiú, Eric Bemis bőrében, a nemrég mozikba került Sophie Turneres Szerelmünk napjaiból és az Éjszaka a múzeumban című filmből ismert Skyler Gisondo is. Bár az ő karaktere inkább az Abbyhez fűződő barátsága végett érdekes, de mégis fontos, hiszen „kocka” léte miatt igazából ő vezeti be a családot ebbe a különös világba.

Összességében remek történetről és megvalósításról beszélhetünk, élvezetes és fordulatos forgatókönyvvel, amihez egy remek cast társul.

Forrás: Geek.com

Továbbiakban a cikk spoilereket tartalmaz az első három évad történéseiből.

A harmadik évad március 29-én debütált a streaming szolgáltatón, újabb tíz epizóddal. A történet egyből a második évad vége után egy nappal veszi fel a fonalat, így viszonylag gyorsan zajlanak az események.

Miután megúszták a rendőrnő, Anne (Natalie Morales) előtti lebukást és nem kellett elmenekülniük a városból, Sheila és Joel próbálnak mindent visszarendezni a számukra normális kerékvágásba, és folytatják a nácikból való élelemgyártást. Mindeközben Abby és Eric igyekeznek minél távolabb kerülni a város határán történt robbantástól, amit okoztak.

Az újabb évaddal tehát nem szűnnek a bonyodalmak, sőt a Szerbia Lovagjai renddel egy újabb, eddig ismeretlen probléma is felüti a fejét, mivel ők az élőholtak megölésére tették fel életüket és legújabb célpontjukat pont Santa Claritában keresik. A készítők már komolyabb kérdéseket is felvetnek, mint az örökké tartó kapcsolat és szerelem kérdését, ahogy a segítség fogalmát is próbálják a Hammond család helyzetére formálni. Hiszen, ha Sheila képes segíteni olyan embereken, akik szenvednek, azáltal, hogy élőhalottá teszi őket, megteheti-e? Mivel az élelemforrás még mindig egy másik emberi élet, amit meg nekik kell kioltaniuk, anélkül, hogy magukra ne tereljék a gyanút. Emiatt pedig újabb konfliktus forrás kerül elő, hiszen a házasok véleménye az esetek nagyobb részében mindig eltér.

A Charlie angyalai sztárja még mindig képes elvarázsolni minket, annak ellenére, hogy a karaktere sorra hozza a megkérdőjelezhetőbbnél megkérdőjelezhetőbb döntéseket. Joel pedig újabb színt kap a történetben, hiszen a Szerbia Lovagjaival kapcsolatos magánakciói bár kihatással vannak a családra, leginkább az ő karakterfejlődését segítik, hogy többé válhasson, mint egy zombi férjévé.

Abby és Eric különös kapcsolata is egy újabb szintre lép, bár erre sokáig kellett várnunk, hogy ők is beismerjék. A készítők szerencsére nem feledkeztek meg arról, hogy az iskola nem csak egy helyszín, ahol beszélgetni tudnak, de egy hely, ahol alapból tanulnak, így nem próbálták meg teljesen kivonni – sőt Abby aggódása Eric jövőjét illetően is egy fontos pillanat.

Szerencsére mellékszereplőkkel is tovább színesedett a sorozat, ami egy újabb felfrissülésnek bizonyult, és bebizonyította, hogy bár Sheila és Joel nem a legjobb emberek ölés és emberevés tekintetében, de nem is a legrosszabbak, hiszen nem váltak szívtelen gyilkosokká és képesek segíteni másokon – nem csak önmagukon.

Mivel a premier még csak most történt meg, izgalmas lesz a híreket várni, hogy egy ilyen, történetben fordulatos és erős évad után vajon megújítják-e egy újabbra. A Netflix sajnálatos módon mostanában nem a legjobb döntéseket hozta a One Day A Time vagy az American Vandal elkaszálásával, de remélhetőleg a Santa Clarita Diet nem erre a sorsra jut.

A sorozat jelenleg a Netflix kínálatában érhető el.

Kiemelt kép: tvline.com