Újabb hét, újabb popkulturális hírösszefoglaló.

Megérkezett a Witcher második évadának első előzetese

A címszereplőként Henry Cavill-lel debütáló Witcher elképesztő népszerűségnek örvendett, ezért valószínűleg kevesen lepődtek meg azon, hogy rövid időn belül be is jelentették a folytatást hozzá. A koronavírus és Cavill egy forgatás során történő apróbb balesete miatt végül a második évad megjelenése egy kissé eltolódott, de ha tartja az első évad színvonalát, azt hiszem könnyen megbocsátható lesz a késlekedés.

Az előzetesből pedig úgy tűnik, hogy akcióból most sem lesz majd hiány. A játékok rajongói is örülhetnek, mivel a CD Projekt RED alkotásának egy igen ikonikos helyszínére is elkísérjük majd kedvenc hőseinket. Ti már várjátok a folytatást?

Zack Snyder új filmje is a Netflixre érkezik

Úgy tűnik, A halottak hadseregének netflixes debütálása eléggé meggyőzte a népszerű rendezőt, mivel ismét streamingre szánja a következő filmjét. A készülő alkotásról eddig nem sokat tudni, műfaját tekintve egy sci-fi kalandfilmet fogunk kapni, ami a Rebel Moon, azaz a Lázadó Hold címet viseli.

A történetben egy, a galaxis szélén élő békés kolóniát kapunk majd, akiket az elnyomó Balisarius zsarnoki uralma fenyeget. Az ellenállást egy titokzatos nőre bízzák, aki a környező bolygókon keres segítséget.

Popkultúra, rendező és film. Forrás: hu.ign.com

„Imádom a sci-fit és a nagyszabású kalandokat. Remélem, hogy olyan világa lesz, amiben bőven lehet építkezni. Az utóbbi két-három évet az univerzum kidolgozásával töltöttem. Minden sarkot ki kell színezni. Rengeteg tervet készítettem, sokat rajzoltam, és azért műveltem ezt a termékeny talajt, hogy jól érzékelhető legyen” — olvasható a direktor nyilatkozata a Puliwood fordításában.

Az előzetes hírek ellenére nem folytatódik a Lovecraft Country az HBO-n

Idén februárban az a hír járta, hogy a Lovecraft Country showrunnerje, Misha Green találkozott a forgatókönyvírókkal, hogy kidolgozzák egy lehetséges második évad történetét. Ez túlzott magabiztosságnak tűnik, miután az HBO hivatalosan is bejelentette, hogy nem rendelnek folytatást.

A sorozat elképesztő népszerűségének komoly táptalajt biztosított az elmúlt másfél évet végig kísérő BLM tüntetéshullám. Ugyanis – elsősorban az Egyesült Államokban – az emberek egyébként is felfokozott hangulatát tökéletesen kiszolgálta egy, a rendszerszintű rasszizmusról szóló történet.

A szereplőknek, köztük Jonathan Majors, Jurnee Smollett és Michael Kenneth Williams, nemcsak H.P. Lovecraft szörnyetegeivel, hanem az 1950-es évek feketékkel szembeni atrocitásaival is szembe kellett nézniük – írja a Puliwood.

Forrás: denofgeek.com

Alig 8 hónappal a Watchmen-sorozat után ugyanis a Lovecraft Country is körbejárta a feldühödött fehérek 1921-es tulsai (Oklahoma) mészárlását, olyan generációkat sokkolva, akik még történelemórán sem hallottak a tragédiáról. Bár az HBO lepattintotta a folytatást, a téma és a sorozat döbbenetes népszerűségére való tekintettel, még mindig van esély arra, hogy egy másik streamingóriás lecsapjon rá.

Hihetetlen színészgárdát vonultat fel a Kingsman-filmek rendezőjének új kémfilmje

Korábban már rendezett ugyan szuperhősfilmeket (Ha/Ver, X-Men: Az elsők) és fantasy-kalandfilmet (Csillagpor) is, Matthew Vaughn kétségtelenül a Kingsman-filmek miatt lett világszinten népszerű. Ebből adódóan talán nem meglepő, hogy a következő projektjével, Argylle-lal továbbra is ennél a stílusnál marad.

A film Ellie Conway azonos című regénye alapján készül, valamikor 2022 első felében kerül a mozikba, főszereplője pedig a világ legsikeresebb kéme, Argylle lesz, aki kontinenseken átívelő kalandra indul. A címszereplőt Henry Cavill fogja alakítani, továbbá Sam Rockwell, Bryan Cranston, Bryce Dallas Howard, John Cena, Catherine O’Hara és Samuel L. Jackson is feltűnik a vásznon.

Emellett a popsztár Dua Lipának is ez lesz a bemutatkozása a nagyvásznon, valamint dalokat ad a filmzenéhez. A stáb és a rendező is bizakodásra adhat okot, ezért mi már csak szeretnénk egy adag popcornt és egy liter kólát kérni.

Előző írásunk: 

Hírek a popkultúra világából – 31. epizód