Ismét jelentkezünk a popkultúra világának legizgalmasabb aktualitásaival. 

Megjelent a The Suicide Squad első kedvcsinálója


Talán nem vagyok azzal egyedül, hogy a 2016-os The Suicide Squad, azaz az Öngyilkos osztag számomra egészen középszerűnek hatott. (Egészen, addig, amíg el nem hangzott még az is, hogy „mi egy család vagyunk” mert onnantól már egyszerűen csak borzalmas volt.)
Nos, a világszíntű sikertelenség James Gunn-nak nem szegte kedvét, mivel kis túlzással szinte már-már fű alatt elkészítette a saját agymenését az atnihősökből álló csapat főszereplésével.
Igen, agymenés, mivel az első kedvcsináló alapján úgy tűnik, hogy humorból nem lesz hiány, a film komolysága is egyelőre egy kalapban táncoló majoméval tűnik egyenlőnek. (Egy gigantikus űrtengericsillag a főgonosz… Nézzétek meg az előzetest, ha nem hisztek nekem.)

Ami viszont bizakodásra adhat okot a DC-rajongóknak is, hogy a direktor kijelentette, a karakterek úgy fognak hullani, mint a legyek, szóval az univerzum azért megtart valamit a sötét tónusából, Gunn továbbá hozzátette, ez az egyik legnagyszabásúbb film, amit valaha készített – ez pedig két A galaxis őrzőivel a háta mögött igen izgalmas megállapítás – olvasható a Puliwood tudósításában.

Többet már nem is mondanék, a képsorok magukért beszélnek.

The Suicide Squad: The film is finished and has not been retouched by Warner, announces its directorForrás: Hebergementsweb.com

Megfilmesítik a Ghost of Tsushimát


Akik legalább némileg ismerik a videójátékos szubkultúrát, azok minden bizonnyal hallottak már a Sucker Punch Productions és a Sony Interactive Entertainment hihetetlen népszerűségnek örvendő koprodukciójáról, a Ghost of Tsushimáról. A játékban egy Jin Sakai nevű szamurájt irányíthatunk, aki Japán mongol inváziója során veszi föl a harcot a megszállókkal. A Tsushima a magával ragadó története és a döbbenetes képi világa mellett elsősorban a hihetetlen precizitással kidolgozott harcrendszere miatt vált ilyen népszerűvé. Ennek tudatában pedig nagy örömére szolgálhat a rajongóknak, hogy a több eladási rekordot is megdöntő cím filmváltozatát az a Chad Stahelski rendezi majd, akinek a John Wick-filmeket is köszönhettük – írja a Puliwood.
A készülő filmet Chad Stahelski saját cége, a 87Eleven Entertainment mellett maga a Sucker Punch stúdiója is producerként fogja felügyelni. Asad Qizilbash-nak, a PlayStation Productions vezetőjének nyilatkozatát lentebb olvashatják a Puliwood fordításában:

„Izgatottak vagyunk, hogy elhozhatjuk Jin történetének a Chad és 87Eleven Entertainment által megálmodott verzióját a nagyvászonra. Szeretünk olyan kreatív partnerekkel együtt dolgozni, mint Chad, akinek a játékaink iránt táplált szenvedélye biztosítja, hogy egy olyan feldolgozást hozzunk létre, ami a rajongók mellett egy új közönséget is be fog vonzani.” 

Ghost of Tsushima Reshapes A Real Place Into a Beautiful Fantasy

Forrás: Foreign Policy

Vin Diesel fia is szerepet kapott a Halálos iramban 9-ben


Bár talán már látjuk a fényt az alagút végén, de még mindig távolinak tűnik a régi életünk. A koronavírus továbbra is világszerte tombol, így a Halálos iramban kilencedik része, aminek mostanában kellett volna a mozikba kerülnie, még mindig a bemutatására vár. Az így keletkezett uborkaszezonban pedig fenn kell tartani a rajongók érdeklődését,  szóval olyan izgalmas hírekkel gazdagítanak minket, minthogy Vin Diesel kisfia is szerepelni fog az autóversenyzős, világmegmentős széria következő etapjában.
Mint kiderült, váratlan, az eddigi részektől eltérő, egy nem megszokott megoldást húzott elő Justin Lin rendező a Halálos iramban kilencedik részére, a filmben nagyon fontos szerepet fog kapni a család fogalma. Emiatt kapni fogunk flashbackeket is. A Puliwood értesülései alapján Vincent Sinclaire apja gyermekkori énjét fogja alakítani. Mivel ebben a részben John Cena Dominic (Vin Diesel) testvéreként tűnik fel, valószínűleg az ő gyermekkori megfelelőjével lesz(nek) közös jelenete(i).
Spekulációkba ennyi információ alapján fölösleges belemenni, azonban ha a koronavírus is úgy akarja, 2021. június 25-én minden kérdésünkre választ kapunk.

Vin Diesel's Son Cast in 'Fast & Furious 9' - Variety

Forrás: Variety.com

Sorra nyitnak az amerikai mozik

Ami itthon még érthető okokból álomnak tűnik, az Amerikában, pontosabban Los Angelesben már valósággá vált. Ugyanis az Egyesült Államok nagyvárosában március 12-én kaptak engedélyt arra a mozik, hogy hosszas szünet után elkezdhessék a működésüket. Számos filmszínház azonban még ilyen-olyan okokból máig sem tudott kinyitni.
A HVG tudósításából kiderült, hogy a rendelkezések alapján termenként száz néző, vagy a terem befogadóképességének a 25 százaléka a megengedett limit, ami kétszer annyi, mint a korábban nyitott New York-i filmszínházakban, ahol egyszerre 50 ember nézhetett egy filmet.
A Disney nagy reményekkel induló animációs kalandfilmje, a Raya és az utolsó sárkány vezeti immáron harmadik hete az amerikai mozis kasszasikerlistát, jelenleg 5,2 millió dollárnál jár.

Kiemelt kép: Cartoon Brew