Ismét jelentkezünk popkulturális hírösszefoglalónkkal. 

Végső előzetest kapott a Zack Snyder: Az Igazság Ligája


Az elmúlt időszakban nem sok minden kapott akkora reflektorfényt, mint a Snyder vágásként elhíresült Zack Snyder-féle Az Igazság Ligája. Korábbi cikkemben már én is írtam a rendező négyórásnak ígérkező filmeposzáról, de a március 18-i premierhez közeledve a Warner úgy látta jónak, ha még egyszer utoljára felül a hype-vonatra és egy minden eddiginél epikusabbnak ígérkező végső előzetesben felborzolja a DC-rajongók kedélyeit. A híresztelések alapján Snyder teljhatalmat kapott a film fölött, és minden elképzelését meg is valósította benne.
Mondanom sem kell, hogy az elvárások hihetetlen magasan vannak, hogy ezeket képes lesz-e film megugrani, azt csütörtökön délelőtt mi is megnézhetjük az HBO GO kínálatában.

Befejezték a The Batman forgatását


Ez a nap csupa jó hírrel szolgál a DC-rajongók számára (remélhetőleg, a kész termékek megjelenése után továbbra is állni fog ez az állításom). Matt Reeves maga jelentette be Twitteren egy képpel, hogy végre a végére ért a Robert Pattinson főszereplésével készülő, hányattatott sorsú, The Batman forgatása – írja a Puliwood.
Ha őszinték akarunk lenni, a film készületei finoman szólva sem mentek zökkenőmentesen a járványhelyzetnek köszönhetően, hisz szeptemberben teljes leállásra kényszerült a stáb és többek között maga Pattinson is elkapta a koronavírust, aki az óta már szerencsésen felépült.
Jelenlegi állás szerint a The Batman 2022. március 4-én kerül bemutatásra (remélhetőleg akkor már a filmszínházak is működőképesek lesznek). A történetről továbbra sem lehet túl sokat tudni, egyelőre annyi biztos, hogy a Denevérember korai éveibe kapunk betekintést és Reeves elsősorban inkább sztárnyomozóként, mint szuperhősként fókuszál majd a maszkos igazságosztóra.

Megjelenési dátumot kapott a Creed 3


Mindig is kitüntetett helyet foglaltak el nálam a sport-, azon belül is a bokszfilmek. Számos jobbnál jobb alkotás készült ebben a kategóriában, a klasszikus Dühöngő bikától kezdve, egészen az inkább családi drámaként felfogható Mélyütésig. Azonban azt talán bátran kijelenthetjük, hogy akármennyi, akármilyen sikeres bokszfilm is készül, a műfaj alapművének mindig is a Rocky-szériát fogja tekinteni a nagyközönség. Miután Sylvester Stallone a korából és a téma túlhasználtságából fakadóan szögre akasztotta a kesztyűt, úgy tűnt, végleg elbúcsúzhatunk a franchise-tól. Azonban azóta kaptunk egy hihetetlen sikeres Creed: Apollo fiát 2015-ben és szerintem egy alul értékelt, de még így is irgalmatlan bevételeket besöprő Creed 2-t 2018-ban (azon kevesek egyike vagyok, akinek fényévekkel jobban tetszett a második rész, mint az első).
Ezt követően valószínűleg senkit nem ért meglepetésként, hogy a Rocky világában játszódó Creed trilógiává fog bővülni, azonban az már szemöldök felvonásra adhatott okot, hogy Michael B. Jordan nemcsak bokszbajnok, hanem rendező is lesz, már ami a Creed 3-at illeti.
Jordan nyilatkozatát az IGN Hungary fordításában és kiegészítésében alább olvashatjátok: “Mindig is reménykedtem abban, hogy egyszer rendezhetek, de várnom kellett a megfelelő alkalomra. A Creed 3-mal eljött az idő – annál is inkább, hogy mostanra a való életemben is közelebb kerültem annak a kérdésnek a megválaszolásához, hogy ki vagyok, azaz kezemben tartom a saját történetemet, érettebbé, profibbá váltam, és sokat tanultam az olyan nagyságoktól mint Ryan Coogler vagy újabban Denzel Washington [a Journal for Jordanen dolgoznak együtt: Jordan a főszerepet játssza, Washington rendezi] és más népszerű alkotók, akiket tisztelek. Ezek [a tapasztalatok] efelé tereltek engem. Az egész sorozat és különösen a Creed 3. a témái miatt mélyen személyes jellegű számomra. Alig várom, hogy a közönség elé tárhassam Adonis Creed történetének a következő fejezetét azzal a nagyszerű felelősséggel, hogy most már a húzóneve és a rendezője is lehetek ennek” – nyilatkozta Michael B. Jordan.
A Creed 3 stábja is ismert már, a forgatókönyvet Zach Baylin (Mellékhatások) és Keenan Coogler (Space Jam: Egy új örökség) jegyzik, a film producere a Rocky-veterán Irwin Winkler mellett többek között Ryan Coogler lesz, aki az első részt rendezte, és aki a színésszel a Wrong Answer című saját filmjén is együtt dolgozik – derült ki az IGN Hungary híradásából.
A film jelenlegi megjelenési dátuma november 23-a.

Ismét az Avatáré a mozis bevételi rekord


Mint azzal biztosan sokan tisztába vannak, 2019-ben a Bosszúállók: Végjáték átvette az Avatar nagyjából kilenc éven át őrzött helyét, és végül nagyjából 8 millió dollárral előzte be, miután némi plusz anyaggal felturbózva ismét mozikba küldték június utolsó hetében – írja az IGN Hungary.
Nemrég azonban James Cameron a franchise két készülő folytatásából adódó várakozásnak és a járványhelyzetnek köszönhetően ismételten átvette a vezetést.
Ugyanis Kínában ismételten bemutatták az Avatart bő tíz évvel a premiert követően. A pénteki vetítés önmagában 9 millió dollárnyi bevételt hozott, az elemzők szerint pedig nagyjából 58 millió dollárig is eljuthat újbóli mozis szereplése alatt – derült ki az IGN Hungary tudósításából.
Ennek tükrében valószínűnek tűnik, hogy ha valaha a mozikba kerül, akkor az Avatar folytatásai is eszméletlen népszerűségnek fognak örvendeni és James Cameron meg is válaszolta, hogy szerinte miért szeretik oly sokan ennyire az alkotását.: “Zajlik a klímaváltozás, pusztítják az erdőket, a természettel kialakított kapcsolatunk törékenyebb, mint valaha, és az Avatar pontosan ezekről szól, nem mellesleg időtlen film. Néhányan felróják neki, hogy túl egyszerű. De nem egyszerű, csupán csak univerzális. Olyasvalami, amit mindenki képes megérteni és képes érzelmileg is kötődni hozzá.”

Képek: TMDb