Korábbi cikksorozatunkat folytatva mostantól minden héten összeszedjük a hét legizgalmasabb popkulturális híreit, aktualitásait. 

A Nemzeti Filmintézet támogatása nélkül készíti következő filmjét a vajdasági rendező

Tolnai Szabolcs szerb-szlovák koprodukcióban forgatja soron következő, Biciklizéseink Török Zolival című filmjét. A vajdasági író, Aaron Blum (Virág Gábor) regényén alapuló mozi az alkotók meghatározása szerint erotikus dráma lesz, két fiatallal a főszerepben. A film alapjául szolgáló, népszerű ifjúsági könyv eredetileg blogbejegyzések formájában jelent meg, és hamar nagy népszerűségre tett szert. Az alkotók a Filmhu-nak elmondták, hogy szerették volna, ha magyar részről is kapnak támogatást a készülő produkcióhoz, ám a Filmintézet elutasította a forgatókönyvet. 

Szerettük volna, és úgy éreztük, természetesnek kellene lennie, hogy ez magyar film legyen. Sajnos ez azt jelenti, azért sajnos, mert ennek egyáltalán nem örülünk, hogy a történelemben valószínűleg ez lesz az első olyan magyar kisebbségi koprodukció, magyar nyelvű, magyar alkotók által készített film, amelynek az anyaország nem részese” – nyilatkozta a szakportálnak a rendező. 

A filmet így a szerb és a szlovák filmalap mellett az Eurimages koprodukciós alap finanszírozza. 

popkultúra
Jelenet a filmből (forrás: Filmhu)

Nicole Kidman lesz Taylor Sheridan következő sorozatának főszereplője

Taylor Sheridan a nagy filmsikerek után az utóbbi években valódi tévés univerzumot épített. A Yellowstone és annak kísérősorozatai rendre igen sikeresek, és az is közös bennük, hogy a főszerepet mindig neves színészek (Harrison Ford, Helen Mirren, Kevin Costner) alakítják. Nem lesz másként ez a Lioness esetében sem, hiszen a széria egyik legfontosabb karakterét Nicole Kidman formálja majd meg. A döntés persze nem meglepő, hiszen Kidman korábban olyan népszerű sorozatokban tűnt fel, mint a Hatalmas kis hazugságok vagy a Tudhattad volna. Az Oscar-díjas színésznő executive producerként is részt vesz majd a sorozat munkálataiban. 

popkultúra
Forrás: Retikül.hu

Martin Scorsese szerint a TÁR-hoz hasonló filmek menthetik meg a mozit

Februárban a hazai mozikban is megtekinthetjük majd Todd Field legújabb játékfilmjét, amit Velencében imádtak a kritikusok, Cate Blanchett újabb Oscar-jelölését (és sokak szerint díját) pedig gyakorlatilag biztosra lehet venni. Nemrégiben Martin Scorsese is megnézte a TÁR-t, és bizony a legendás rendező is csak szuperlatívuszokban tudott nyilatkozni az idei díjszezon egyik slágeralkotásáról. 

„Amikor megnéztem Todd filmjét, a mozi egén hirtelen eltűntek a sötét felhők. Ez a filmben minden elemében magas művészet. A helyszínek kiválasztása, a kompozíciók, a hosszú beállítások tökéletesen mutatják be a főhős lelkének brutalitását” – fogalmazott Scorsese. 

Kiemelt kép: Jelenet a TÁR című filmből (forrás: Bounding Into Comics)