Ismét jelentkezünk popkulturális hírösszefoglalónkkal.

Marion Cottilard és Adam Driver filmjével indul a Cannes-i Filmfesztivál

Leos Carax Annette című filmje nyitja idén a Cannes-i Filmfesztivált. A francia kultuszrendező, akinek a nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint a Holy Motors vagy a Pont-Neuf szerelmesei, ezúttal Marion Cottilard és Adam Driver főszereplésével készített izgalmasnak ígérkező produkciót. Az Annette főszereplője egy komikus és egy világhírű énekesnő, akik látszólag tökéletes párt alkotnak, az idill azonban különleges képességű lányuk megszületésekor hamar felbomlik. Sajátos műfaji játékra lehet számítani Carax-tól, a film első előzetesét is közzétették a napokban.

Sparks musical with Adam Driver and Marion Cotillard will open Cannes
Forrás: NME

Emilia Clarke és Olivia Colman is szerepet vállalhat a Marvel-univerzumban

A Trónok harca népszerű színésznője, illetve A kedvenc Oscar-díjas sztárja is csatlakozhat a Marvel-univerzumhoz. Mindketten az egyelőre premierdátum nélküli, Secret Invasion című sorozatban vállalhatnak szerepet, melynek középpontjában a Samuel L. Jackson által alakított Nick Fury és Ben Mendelsohn Talosa áll majd. A szériát Kyle Bradstreet írja és rendezi.

Olivia Colman To Star In Irish Pic 'Joyride' – Deadline
Forrás: Deadline

A kamerák előtt nem kell maszkot hordania az Oscar vendégeinek

A mérséklődő amerikai járványhelyzet és az átoltottság miatt az Oscar-gála szervezői úgy döntöttek, hogy a résztvevőknek a kamerák előtt nem kell majd maszkot viselniük, ez vonatkozik a vörös szőnyeges megszólalásokra is. A legfontosabb filmes díjátadót idén rendhagyó körülmények között, szokatlan időpontban, április 25-én rendezik. A jelölteknek csak egy része lesz a helyszínen, a többiek online jelentkeznek be.

Csak 2022-ben jöhet a Stranger Things negyedik évada

2016-ban indult a Netflix egyik legsikeresebb sorozata, a Stranger Things, amely rögtön hatalmas rajongótáborra tett szert, noha maguk a készítők sem bíztak előzetesen a projektben. A harmadik évad 2019. júliusában debütált, és korábban arról szóltak a hírek, hogy a következő 2021-ben jöhet. A Screen Rant értesülései szerint azonban a koronavírus-járvány itt is érezteti a hatását, a forgatás nehézségei miatt könnyen lehet, hogy csak 2022-ben láthatjuk majd az új epizódokat.

Kiemelt kép: Glamour US (Steven Pan)