A filmben egy magyar család németnek adja ki magát, a bonyodalmak pedig egyre csak sokasodnak. 

f21

A Nagykarácsony a tavalyi év – nézettség tekintetében mindenképp – sikeres filmje volt, az alkotók pedig nem pihentek, hiszen idén ősszel már az új filmjük kerül a mozikba. Tiszeker Dániel és Lévai Balázs következő projektje a Nyugati nyaralás címet viseli, a történet és az előzetes szerint a cél pedig ezúttal is a minőségi szórakoztatás lesz.

Maurer Gyuri ügyes és ügyeskedő autószerelő a ’80-as évek Magyarországán, aki családjával nagyon szeretne nyugatra utazni. Azonban nem érkezik meg minden útlevél időben, így a família változtat a terven. Kapóra jön, hogy a családfő épp egy német rendszámú autót szerel, az abban hagyott papírokat magukhoz véve Maurerék úgy döntenek: nyugati utazás helyett német turistáknak adják ki magukat a Balatonon, hiszen mint köztudott, rájuk nagyobb luxus várt.

Úgy tűnik, a magyar filmekben is kezd divatba jönni a ’80-as évek felé fordulás, gondoljunk csak A besúgóra. Nem ez az egyetlen közös pont egyébként a két produkcióban, hiszen a Demeter Geri barátnőjét alakító Szőke Abigél ebben a filmben is fontos szerephez jut majd. A színészgárdát rajta kívül Pokorny Lia, Mészáros Máté, Szervét Tibor vagy épp Ötvös András is erősíti.

A film szeptember 15-én debütál a hazai mozikban.

Kiemelt kép: 24.hu