A széria a mentális betegségekre fog koncentrálni.

f21

Beindulni látszik Mundruczó Kornél tengerentúli karrierje. A Netflixen debütált Pieces of a Woman nagy sikert aratott, többek között Martin Scorsese is elismerően nyilatkozott a filmről (sőt, executive producerként támogatta is a projektet). Azóta kiderült, hogy Mundruczó a következő filmjét egy ismert színésznő, Blake Lively főszereplésével készítheti el, most pedig egy még nívósabb projekt kapcsán említették meg a magyar rendező nevét.

Ő rendezi ugyanis a The Crowded Room című sorozat első évadának mind a tíz epizódját. A szériára a forgalmazó Apple antológiaként hivatkozik, minden szezonban olyan személyeket mutatnak majd be, akik megtanultak együttélni különböző mentális betegségeikkel. Az első évad alapjául a forgatókönyvíró, Akiva Goldsman saját élete és Daniel Keyes memoárja szolgál.

A főszerepet Tom Holland játssza majd, akit a legtöbben nyilván Pókemberként ismernek, de marveles karrierje előtt játszott például az Oscarra is jelölt A lehetetlen című filmben. Holland partnere az Akadémia által épp tavaly, a Mankben nyújtott alakításért nominált Amanda Seyfried lesz, aki a vígjátékok után egy ideje sorra kapja a drámai főszerepeket, ő játssza majd Elizabeth Holmest, a Szilícium-völgy egyik legnagyobb botrányhősnőjét a Hulu hamarosan debütáló életrajzi sorozatában.

A Crowded Room történetéről egyelőre nem sokat tudni, a sajtóanyagok mindössze annyit árulnak el, hogy a Seyfried által játszott pszichológusnő élete legnehezebb esetével szembesül (valószínűleg Holland karakterének képében), miközben magánélete is szétesik.

A premierdátum egyelőre nem ismert.

Forrás, kiemelt kép: The Hollywood Reporter