A koronavírus-járvány a filmvilágban is kaotikus állapotokat idézett elő, a mozik jelenleg zárva tartanak, júliusig pedig minden fontosabb bemutatót elhalasztottak. Az év második felében azonban várnak még ránk izgalmas premierek, ezeket listáztuk a következőkben. A második részben november és december filmjeit hoztuk el nektek.

Szerző: Vigh Martin

Fekete özvegy (november 6.)

A Marvel-univerzum negyedik fázisának első filmje, melyet szintén jóval korábban mutattak volna be az eredeti tervek szerint. Scarlett Johansson végre megkapja önálló filmjét, mégpedig egy klasszikus kémtörténet képében. Johansson mellett többek között Florence Pugh-t, Rachel Weiszt, illetve David Harbourt is látjuk majd a produkcióban.

Deep Water (november 13.)

Ana de Armas és Ben Affleck főszereplésével készül egy izgalmasnak ígérkező pszichológiai thriller, melyben a két kiváló színész házastársakat alakít, akik miután kiszerettek egymásból, elkezdik lelkileg tönkretenni a másik félt.

Godzilla vs. Kong (november 20.)

Folytatódik a szörnyuniverzum építése. Ezúttal két legendás szörnyeteg küzd majd meg egymással a novemberi filmben, a korábbi részekből pedig visszatér Millie Bobby Brown, illetve Kyle Chandler, de csatlakozik Alexander Skarsgard és Rebecca Hall is.

Forrás: vdrome.hu

Lelki ismeretek (november 20.)

A kétszeres Oscar-díjas Peter Docter rendezésében érkezik a Pixar következő darabja, mely ismét kifejezetten izgalmasnak ígérkezik. Egy középiskolai zenetanár lesz a történet középpontjában, akinek minden álma, hogy világhírű zenész váljon belőle, egy szerencsétlen baleset következtében azonban a lelke elhagyja a testét. Az események során pedig a szereplőink megkérdőjelezik az emberi élet, a földi lét értelmét.

Nincs idő meghalni (november 25.)

Daniel Craig búcsúzik a 007-es ügynök szerepétől, Cary Fukunaga rendező pedig izgalmas, egyúttal emocionális finálét ígér, melyben a visszatérő sztárok mellett az Oscar-díjas Rami Malek is fel fog tűnni.

Free Guy (december 11.)

Shawn Levy és Ryan Reynolds filmje decemberben érkezik, az alapszituáció pedig a maga abszurditásával kiváló táptalaj lehet egy vígjáték számára. Az alkotás során egy banki alkalmazott rájön, hogy valójában egy videojáték mellékszereplője. A filmben Reynolds mellett Jodie Comert, Taika Waititit, illetve a Stanger Thingsből ismert Joe Keeryt is láthatjuk.

Amerikába jöttem 2. (december 18.)

Eddie Murphy kultikus vígjátéka is folytatást kap, egyelőre azonban a történetről csak annyit tudunk, hogy a Murphy által megformált Akeem visszatér az Egyesült Államokba, ahol a fia keresésére indul. James Earl Jones is újra karaktere bőrébe bújik.

Dűne (december 18.)

Frank Herbert regénye túlzás nélkül tekinthető a sci-fi műfaj egyik alapművének, a David Lynch által rendezett, 1984-ben bemutatott filmes adaptáció után azonban sokakban maradt hiányérzet. Ez alkalommal Hollywood egyik legtehetségesebb direktora, Denis Villeneuve készített feldolgozást a regényből, sőt, már azt is tudjuk, hogy a történetet két részletben láthatjuk majd. A főszerepre a mindig kiváló Timothée Chalamet-t sikerült megnyerni, de rajta kívül is sztárok egész sora fog felbukkanni a filmben.

West Side Story (december 18.)

Steven Spielberg egy újabb műfajban próbálja ki magát. A rendezőzseni egy musicallel jelentkezik, ami a legendás Broadway-darabot fogja alapul venni. New York utcáit a bandaháborúk uralják, Tony és Maria pedig ugyan eltérő csoport tagjai, mégis egymásba szeretnek, ám a környezet igyekszik megnehezíteni a kapcsolatukat. A főszerepekben Ansel Elgortot, illetve Rachel Zeglert láthatjuk majd.

Forrás: awardscircuit.com

Croodék 2 (december 23.)

Folytatódik az ősember-család kedves története, bár a film cselekményéről egyelőre nem tudunk sokat, a kiváló szinkronstáb visszatér, így Emma Stone-t, Ryan Reynoldsot, illetve Nicolas Cage-et ismét hallhatjuk majd.

Top Gun: Maverick (december 23.)

Tom Cruise emblematikus akciómozija több mint 30 év után kap folytatást. Pete immáron rutinos pilótaként találkozik az új generációval (Milles Teller), a férfinak pedig a múlt démonaival is meg kell majd küzdenie.

Blonde (dátum nélkül)

Marylin Monroe élete elevenedik meg a filmvásznon, a legendás színésznőt pedig korunk egyik legizgalmasabb tehetsége, Ana de Armas fogja életre kelteni, de rajta kívül Adrien Brody is feltűnik majd.