Rövid, fontosabb hírek a televíziózás, film és sorozatgyártás folytonos lüktetéséből.

Taika Waititi-re új Star Wars-filmet bíztak

A Jojo nyuszi, és a Thor 3. rendezője egész estés Star Wars-filmet készít. Az alkotásról még sokat nem tudni, amellett, hogy Waititi forgatókönyvíróként is közreműködik az 1917 háborús film történetéért felelős Krysty Wilson-Cairns mellett. Az új-zélandi filmes már rendezett a The Mandalorian sorozatból egy részt, és idén megnyerte a Jojo nyuszival a legjobban adaptált forgatókönyvnek járó Oscar-díjat. A történetre még sokat kell várni, hiszen valószínűleg ez lesz a 2024-es SW-mozi.

Nicholas Cage mint Tigriskirály

A Tigriskirály (Netflix) dokumentum-sorozat után most tévésorozatot csinálnak Joe Exotic címmel Nicholas Cage főszereplésével (első tévésorozatában vállal szerepet). A nyolc részes, színészekkel leforgatott sztori az American Vandal írójától, Dan Langadától érkezik és a CBS-en lesz először látható. Érdekesség, hogy ezt a formátumot előbb berendelték, minthogy a Netflix bemutatta volna a Tiger King-et.

Ezúttal a Hercules lesz élőszereplős

A Mulan-ra még várunk, de a Disney már bedobta a következő élőszereplős projektjét: ezúttal a Hercules kerül sorra. A producerekről van  tudomásunk: a Russo-testvérek lesznek, akik a Bosszúállókkal és az Amerika Kapitány: Polgárháborúval már megmutatták, hogy képesek több szuperhőssel is jól bánni. A forgatókönyvet Dave Callaham jegyzi, aki A feláldozhatókat és a Wonder Woman 1984-et írta. A rendező személyét egyelőre homály fedi, ahogy azt sem tudjuk, hogy mennyiben változtatják meg az eredeti történetet.

Michelle Obama dokumentumfilmjének első előzetese

A Becoming (Így lettem) című dokumentumfilm május 6-én kerül a Netflix kínálatába, és végigkövethetjük benne Michelle Obama életútját, személyiségfejlődését, amiről ő azt nyilatkozta, hogy a Fehér Házban eltöltött nyolc év kevésbé járult hozzá, mint ahogy azt sokan hinnék. Betekintést nyerhetünk abba is, hogyan zajlott 34 állomásos országjáró turnéja, amin a könyvét mutatta be. A filmet Nadia Hallgren rendezte.