A filmet Magyarországon forgatják majd. 

f21

Denis Villeneuve minden bizonnyal meghozta az egyetlen ésszerű döntést: Frank Herbert monumentális sci-fi eposzát minden bizonnyal nem lehet egy filmben feldolgozni, a kanadai rendező úgy döntött tehát, hogy kétrészes adaptációt készít, sőt, azóta egyébként már trilógiáról szólnak a hírek (hiszen Paul Atreides története a könyvsorozat második részében is folytatódik).

A Dűne 2 forgatása nyáron indul majd, az egyik fő helyszín pedig hazánk lesz. Az első epizód szereplőgárdája is remek volt, a második részre azonban tovább erősítenek az alkotók. Christopher Walken, Austin Butler (ő játssza Elvist Buz Luhrmann filmjében) és Florence Pugh csatlakozása már korábban nyilvánossá vált, tegnap pedig a Hollywood Reporter adott hírt arról, hogy Léa Seydoux is csatlakozott a stábhoz.

A francia világsztárnak épp most mutatták be két filmjét Cannes-ban (Crimes of the Future, One Fine Morning), de Magyarországon sem először dolgozik majd, hiszen ő bújt Lizzy bőrébe Enyedi Ildikó A feleségem története című filmjében. Seydoux egy fontos mellékszerepet, Lady Margo karakterét játssza majd.

Ahogy említettük, a forgatás a következő hetekben indulhat, a bemutató tervezett időpontja pedig 2023. októbere.

Kiemelt kép: The Playlist