Sose hátrálj meg, ha a saját katonáid gyilkolnak meg, csak azért, mert nem képesek átlátni döntéseid súlyát! Végül pedig, sose hátrálj meg, ha emberevő mások törnek rád, s az utolsó parancs, amit megtehetsz a számodra legfontosabb emberért nem más, mint „Hold the door”, azaz „Holtodig tartsd”!

Ha nagy vonalakban akarnánk összefoglalni a GoT 6. évadának első felét, talán ez a pár pátoszi mondat is elég lenne. De tudjuk, egyrészt Trónok Harcából sosem elég, másrészt ennél azért jóval több esemény történt az első öt részben. Haladjunk szépen sorban, az izgalommentes szálaktól a könnyfakasztókig!

A leggyengébb sztori nem létező díjáért Dorne és Arya vonala küzdhet meg egymással. A Vörös Vipera hazájából azóta, hogy nőuralom lett, semmi hírt nem kaptunk. Gyanús, hogy ez csak vihar előtti csend. Talán még ebben az évadban megtudhatjuk, hogy milyen az, ha Napdárda legjobb harcosai vágják bele a Lannisterek s egész Királyvár arcába, hogy „nem csak a Lannisterek fizetik meg az adósságuk”?! Arya a sokarcú Isten templomában, most már szeme világát visszakapva folytatja kiképzését. Az edzés folyik, de a történet eddig szinte semmit sem haladt előre, hisszük is meg nem is, de inkább „nem is”, hogy a legfiatalabb farkas lányból egyszer igazi senki lesz.

A folytatást IDE kattintva olvashatod a zaol.hu-n.