Ismét jelentkezünk a popkultúra világának legizgalmasabb aktualitásaival. 

Elhunyt a Csernobil kultikus színésze

54 éves korában, agytumor következtében hunyt el Paul Ritter, a Csernobil sorozat ikonikus színésze – derült ki a Puliwood beszámolójából. A hírt a színész ügynöke jelentette be, aki szerint Ritter békésen távozott a felesége, Polly, valamint fiai, Frank és Noah körében. Mi leginkább a két éve megjelenő, zseniális Csernobil sorozat szenvtelen hivatalnokaként, Anatolij Djatlovként ismerhettük meg. Az ő alakításához köthető az azóta mémmé vált, de az egész kommunista berendezkedésnek görbe tükröt tartó, „nem jó, de nem is tragikus” kijelentés. A brit származású Ritter egyszerre számított kiváló drámai színésznek és elismert komikusnak. Az Egyesült Királyságban az okkal kultikusnak számító Friday Night Dinner című sitcomban alakította Martin Goodmant, szerepelt a 2008-as A Quantum csendjében és statisztált a Harry Potter és a Félvér Hercegbenírja a Puliwood.

Nyugodjon békében!

Forrás: hu.ign.com

Fekete szamurájjal újít be a Netflix

Tudom, mire gondolnak sokan a felső sor láttán, de nem, most nem a Netflix állandó diverzitásra való törekvésének „esett áldozatul” a japán kultúra. A Yasuke legendája egy valós alapokra épülő amerikai anime-sorozatként fogalmazható meg a legkönnyebben. Valóban élt egy afrikai származású szamuráj Japánban a 16. században, aki valószínűleg olasz jezsuitamisszió során kerülhetett a szigetre. Az élete igen lazán dokumentált, de annyi bizonyos, hogy az Oda klán szolgálatában dolgozott testőrként. Ennyi talán elég is a történelmi háttérből, mert még így az olvasó számára megelőlegeznék annyit az előzetes megtekintése előtt, hogy Yasuke NEM harcolt sem vérfarkasokkal, sem lila aura által démoni erővel felruházott ősi gonosz katonákkal. Mostanában a Netflix kínálatában egyébként kifejezetten minőségi amerikai animék készülnek (Castlevania – Démonkastély, Dota: Dragon’s Blood), reméljük, a Yasuke is ezek sorát fogja erősíteni.

Életjelet adott magáról a készülő Loki-sorozat

Három hónap után ismét kaptunk egy újabb, most már sokkal látványosabb előzetest a Tom Hiddleston főszereplésével készülő, különálló Loki-sorozatból. A történet szerint a Bosszúállók: Végjátékban látható idővel való játszadozás miatt Loki lelép az első Bosszúállók cselekményét követő letartóztatásából a Tesseracttal. (Igen, egy kicsit kacifántosan hangzik a cselekménye.) Ez azonban szakadáshoz vezet az idő végtelen fonalán, amit rendbe kellene hozni, már ha Loki egyáltalán túljut az adminisztráció folyton őrlő kerekein.

Az előzetes nem árul nagy zsákbamacskát, egy átlagos Marvel-produkcióra kell készülnünk. Könnyed humor, szép látványvilág, látványos akciójelenetek! De pont emiatt imádjuk.

Végre megérkezett a Space Jam – Új örökség első előzetese

Ez most az izgalmas előzetesek hete.

Az elmúlt időben számos „balhé” lengte körül a Zűr az űrben folytatását, mikor kiderült, hogy Lola nyuszi nőies jellegéből is visszavettek és Pepe lö Pici, a Bolondos dallamok legnagyobb kaszanovájának a jelenete vágólapra került annak szexista jellege miatt. A forrongó közhangulat még nagyobb figyelmet szentelt az egyébként is várva várt folytatásnak, amit meg is háláltak egy, a napokban nyilvánosságra hozott előzetessel. Michael Jordant egyébként LeBron James váltotta a főszerepben, aki úgyszintén a Bolondos dallamok megszokott csapatával áll össze Tapsi Hapsitól a Gyalogkakukkon és Speedy Gonzalesen át a Tasmán ördögig. Lehet, hogy a köntös első látásra gyermekdednek tűnik, de a tartalom maga továbbra is kortalan. Én legalábbis biztos, hogy befizetek rá, ha már másért nem, a nosztalgia kedvéért.