Ismét összefoglaltuk a popkultúra világának legizgalmasabb aktualitásait.

Megjelent a Nomadland előzetese Frances McDormanddal a főszerepben

Még meg sem jelent Chloé Zhao új alkotása a Nomdaland, (itthon Nomádok földje címen fog megjelenni) de a kritikusok máris hatalmas sikerként könyvelik el. Kétségtelen, hogy megnyerte a legjobb filmnek járó Arany Oroszlánt a 2020-as Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon és az előrejelzések alapján joggal pályázhat több Oscar-díjra is, köztük a Legjobb női főszereplő kategóriában. Hisz a film főszerepét, az a Frances McDormand játssza el, aki a zseniális Fargó és a Három óriásplakát Ebbing határában után ismételten megcélozza a legrangosabb filmes díjat.

A történet Jessica Bruder azonos című könyvén alapul, amelynek főszereplője a hatvanas éveiben járó Fern (Frances McDormand), aki, miután mindenét elveszíti, a 2008-as nagy gazdasági válságban úgy dönt, hogy modern nomádként egy lakókocsival keresztülautózik az Egyesült Államok nyugati részén – számol be a Puliwood. Bár a hazai premierre 2021. február 25-én kerül csak sor, a várakozás enyhítésére (vagy éppenséggel fokozására) napvilágot látott az első előzetes.

Megérkezett az első előzetes a rebootolt Walker, a texasi kopó sorozathoz

Bár én már azt hittem, abban a korban nőttem fel, hogy kimarad az életemből ez az ikonikus sorozat, amiben Chuck Norris egy köpenytelen hősként mindenkivel leszámol, de úgy látszik a Hollywoodi döntéshozók máshogy határoztak. A Walker, a texasi kopó 1993-ban indult útjára, és szám szerint kilenc évadot és 196 epizódot élt meg, 2001-ben ért véget – írja a Puliwood. A 2021 januárjában (nálunk január 21.-én) induló sorozatot csak simán Walker néven fog futni a The CW műsorán és főszereplő személyében az Odaátból megismert Jared Padaleckit kapjuk Chuck Norris utódjaként.

A történet szerint Cordell Walker a felesége elvesztése után visszatér a texasi Austinba, hogy megbékéljen a gyerekeivel, akit az utóbbi években elhanyagolt. Közben folyamatos bonyodalmakba keveredik, nem jön ki új társával és felesége halála körül is egyre gyanúsabb nyomokra bukkan.

Henry Cavill megsérült a Vaják 2. évadjának forgatása közben

Valószínűleg nem leszek egyedül azzal, hogy már az első évad lezárása óta tűkön ülve várom Andrzej Sapkowski könyveinek a Netflixes feldolgozását. A világméretűvé nőtt pandémia nem kedvezett a második felvonás készületeinek, legutóbb november végén kellett leállítani a forgatást pozitív koronavírus teszt miatt, de úgy tűnt, 2021-re mindenki megkaphatja a megfelelő Witcher adagját. Az IGN Hungary értesülései szerint ennek a lehetősége most ismételten veszélybe került, mivel Henry Cavill egy harci jelenet forgatása közben megsérült. Arról egyelőre nincs hír, hogy milyen súlyos is a színész sérülése, de a The Suns beszámolója alapján mentőt nem kellett hívni. A problémát viszont az okozhatja, hogy Henry Cavillnek nehéz páncélt kell hordania, ami a jelenlegi állapotában kivitelezhetetlen.
Mindenesetre reménykedjünk, hogy az ismételten fönnálló akadályok gyors áthidalásra kerülnek és ez nem csúsztatja tovább a széria megjelenését.

Mads Mikkelsen mindent is vitt az Európai Filmakadémia gáláján

Bár Mads Mikkelsen neve az elmúlt hetekben Johnny Depp botránya után Gellert Grindelwald és a Legendás állatok és megfigyelésük új részével fonódott szorosan össze, de van ennél kevésbé bulvár értékű hír is a dán színésszel kapcsolatban.
Mads Mikkelsen ugyanis újra összeállt Thomas Vinterberggel, akinek többek között a méltán híres Vadászatot és a Születésnapot köszönhetjük – írja a Puliwood. A koprodukciójukból született meg, a Még egy kört mindenkinek című alkotás, ami sorra zsebeli be az elismeréseket, legutóbb az Európai Filmakadémia gáláján, tarolt egy nagyot, mikor elvitte a legjobb férfi alakításért, a legjobb rendezésért és a legjobb forgatókönyvért járó díjakat.

Sajnos muszáj beszélnünk róla, hogy a forgatást egy személyes tragédia is övezte, ugyanis Ida Vinterberg, aki Mikkelson lányát játszotta volna autóbalesetben elhunyt. Ez után a Thomas Vinterberg a saját elmondása alapján teljesen összetört, de a megpróbáltatások ellenére befejezte a filmet.
Reményeink szerint az alkotást jövőre nálunk is bemutatják és Mads Mikkelsen akár még egy Oscarban is reménykedhet, amit már igazán megérdemelne.

Kiemelt kép: Outnow.ch