Újabb hírösszefoglalóval jelentkezünk, melyben a popkultúra világának legizgalmasabb aktualitásait szedjük össze.

Új típusú díjazás a Berlini Filmfesztiválon

A Berlinale művészeti igazgatója, Carlo Chatrian és ügyvezető igazgatója, Mariette Rissenbeek bejelentette, hogy 2021-től nem kapnak külön kategóriát a színészek és a színésznők, helyette csak a legjobb főszereplőnek és legjobb mellékszereplőnek osztanak díjat, számol be az Index.

A fesztiválon 1956 óta van életben a legjobb színész és legjobb színésznő kategória, ezért ez a változás példa nélküli lesz. A tervek szerint a 71. Berlini Filmfesztivált 2021. február 11. és 21. között rendezik majd meg, az eddigi tervek alapján nem virtuális formában. 

Ismételten csúszik a King’s Man – A kezdetek bemutatója

A népszerű Kingsman-filmek előzménytörténete eredetileg 2019 őszén debütált volna, azóta pedig már háromszor csúsztatták el a premier dátumát – írja a Puliwood. Sajnos a szemfülesebb rajongókat nem érhette túl nagy meglepetésként a lépés, mivel a film szeptember 18-án érkezett volna, azonban semmiféle marketinghullám nem lengte körül az elmúlt időben, ami egy ilyen népszerű franchise-nál kirívóan különös. A tervek szerint, ha ezúttal már minden jól alakul, a film 2021. február 26-án érkezhet majd a mozikba.

Élőszereplős sorozatot készít a Netflix a népszerű horrorjátékból

Bár az eddigi filmes próbálkozások finoman szólva is változó sikereket hoztak, a Resident Evil a videójátékok világában igen nagy népszerűségnek örvend. A hetedik számozott program elsöprő sikere pedig adott egy löketet a Netflixnek, hogy berendelje a már régóta rebesgetett élőszereplős szériát. A Netflix közleménye szerint egy eredeti, eddig még nem látott történetet mesélnek majd el a szériával, amelyben két, 14 éves lánytestvér, Jade és Billie Wesker New Raccoon City-be költözik – jegyzi meg a Puliwood. A városról persze idővel kiderül, hogy sötét erők munkálkodnak benne, ráadásul az apjuk is rejteget előlük valamit. Ha ez nem lenne elég érdekes, a történet két idősíkon játszódik majd, ahol az akkor már 30 éves Jade-nek egy szörnyek uralta világban kell megküzdenie, mind a bestiákkal, mind a múltjukkal.

Az első évad nyolc részből fog állni, és bár castingról egyelőre még nincsenek hírek, a showrunner és író az az Andrew Dabb lesz, aki többek között az Odaát című sorozaton is dolgozott, míg az első két epizódot a The Walking Dead-széria egyik rendezője, Bronwen Hughes dirigálja majd – írja a Puliwood. 

A horrormester is részt vesz A Dolog következő remak-jében?

A dolog újbóli feldolgozásáról még az év januárjában érkeztek először hírek, miszerint Jason Blum cége, a Blumhouse szerezte meg az eredeti, 1951-es A lény egy másik világból alapjául szolgáló regény jogait – számol be róla a Puliwood. Ebből fakadóan pedig rögtön meg is indult A dolog újabb feldolgozása, amely mind a mai napig előkészületi fázisban van. John Carpenter, a Halloween: A rémület éjszakája, A 13. rendőrőrs ostroma, a Menekülés New Yorkból és még számtalan zseniális, kihagyhatatlan film direktora már többször hangoztatta, hogy az összes munkáját szemügyre véve az 1982-ben bemutatásra került A dolog az, amelyre kifejezetten büszke – emeli ki az internetes magazin. Az érdekesség azonban, hogy a napokban egy különleges mesterkurzust tartott YouTube-on, (a Fantasia International Film Festival jóvoltából), ahol szóba került a klasszikus horror remake-je is. A meglepő válasz pedig ezután jött Carpenter részéről, miszerint Jason Blumék jelenleg is munkálkodnak a projekten, és lehet, hogy ő is dolgozhat majd az új filmen. Persze rögtön ki is emelte, hogy ez még egyáltalán nem biztos, de ahogyan mi ismerjük az ilyen elejtett információkat, legtöbbször egy nagyobb bejelentést előznek meg. Szerintetek jót tenne A dolog következő feldolgozásának, ha John Carpenter is részt venne a munkálatokban?