Újabb hírösszefoglalóval jelentkezünk, melyben a popkultúra világának legizgalmasabb aktualitásait szedjük össze.

Kétszeres Oscar-díjas színésznővel jön a Netflix egyik leginkább várt őszi premiere

A korábban A fiúk nem sírnak és a Millió dolláros bébi című filmekért Oscar-díjat átvevő Hilary Swank játssza majd A távolban (Away) című, ősszel induló Netflix-sorozat főszerepét. A történet főhőse egy asztronauta, akinek a legnagyobb álma, hogy egyszer eljusson a Marsra. Felnőttként egy expedíció keretében lehetősége is nyílik erre, azonban mindennek ára van, hátra kell hagynia a családját. Swank mellett Josh Charles és Talitha Bateman szerepe lesz még fontos. A sorozatot augusztus 4-én mutatja be a Netflix.

Előzetest kapott Ridley Scott legújabb sorozata

A Terror után újabb sorozattal jelentkezik a legendás Ridley Scott. A Raised by Wolves című széria az HBO platformjain debütál majd, és igencsak tartalmas szórakozást ígér. A történet szerint egy távoli bolygón androidok nevelnek embergyermekeket, a másik szálon pedig egy dezertőr katona próbál új életet kezdeni a családjával. A sorozatban Amanda Collin, Abubakar Salim és Travis Fimmel alakítják majd a legfontosabb szerepeket. A szériát szeptember 3-tól láthatjuk.

Elkészül a John Wick ötödik része is

A Lionsgate stúdió múlt héten számolt be arról, hogy folytatják egyik legsikeresebb franchise-ukat, a John Wick-szériát. A negyedik epizód az eredeti tervek szerint 2021-ben került volna a mozikba, azonban a koronavírus-járvány áthúzta a stúdió számításait, a forgatást nem tudták időben elkezdeni. Így bár késni fog a negyedik film, kaptak azért egy jó hírt is a rajongók, ugyanis az ötödik részt a soron következő epizóddal párhuzamosan fogják forgatni. A munkálatok jövő év elején indulhatnak.

Előzménysorozatot kap a Száll a kakukk fészkére a Netflixen

Ken Kesey 1962-ben megjelent regényéből Milos Forman 1975-ben forgatta le a filmtörténet egyik legnagyobb hatású alkotását, amely annak idején öt Oscar-díjat nyert, többek között Louise Fletcher és Jack Nicholson is díjjal térhetett haza. Most a Netflix Ryan Murphy vezetésével hatalmas fába vágta a fejszéjét, hiszen a legendás nővér, Mildred Ratched előzménytörténetet tervezik elmesélni több évadban. A címszereplőt a Murphy-veterán Sarah Paulson fogja életre kelteni, de feltűnik majd a sorozatban többek között Cynthia Nixon és Sharon Stone is.