Újabb hírösszefoglalóval jelentkezünk, melyben a popkultúra világának legfontosabb történéseit gyűjtöttük össze.

Elhunyt a Volt egyszer egy Vadnyugat zeneszerzője

Ennio Morricone július 6-án hunyta le a szemét örökre. Az olasz származású zeneszerző több mint 500 filmes és tévés produkcióhoz írt zenét. Olyan legendás alkotások keretei között dolgozott, mint Egy maréknyi dollárért, Pár dollárral többért, A Jó, a Rossz és a Csúf, Volt egyszer egy Vadnyugat, Aki legyőzte Al Caponét vagy A misszió. Bár Morricone számtalan díjat bezsebelt pályafutása során (három Grammy-díj, négy Golden Globe és hat BAFTA), Oscar-t egyedül Tarantino 2016-os Aljas nyolcasáért kapott. A zeneszerző 91 éves volt.

A Walking Dead széria Neganja átléphet a szuperhősök sötét világába

Jefrrey Dean Morgan szerepet kaphat a The Boys harmadik évadában, számolt be a Puliwood. A szuperhősök gyarlóbb oldalát bemutató sorozat nagy sikerű első évada után az Amazon Prime rögtön berendelte a folytatást, ami az eddig látottak alapján továbbra sem fog visszavenni a naturalista stílusából. Bár Jefrrey Dean Morgant sajnos itt még nem láthatjuk a vásznon, a The Boys showrunnere, Erik Kripke, egy collideres interjú során azt nyilatkozta, hogy nyitott a lehetőségre. Kripke már dolgozott az említett színésszel és bár leszögezte, hogy még semmiben nem állapodtak meg, de a folyamatos egyeztetés és az egymás felé nyitás már megvan.

Ti milyen szerepben tudnátok elképzelni a Walking Dead Neganjét ebben a világban?

Készül A vizsga folytatása

Augusztusban kezdődik A játszma című magyar film forgatása, ami a 2011-es A vizsga folytatása lesz. Az ávós lehallgatásokról és átverésekről szóló alkotás az elmúlt tíz év egyik, ha nem a legelismertebb magyar filmjei között tartható számon. Bár a mozikba kevés nézőt hozott, a megjelenését követően egy évvel meghívták a Karlovy Vary-i filmfesztiválra. A játszmát ugyanúgy Köbli Norbert írja, a rendező terén viszont változás lesz, mivel Bergendy Péter helyett Fazakas Péter ül majd le abba a bizonyos székbe, számolt be róla az Index.

A készülő alkotásról még keveset tudni, az Index értesülései és a Filmintézet közleménye alapján „a hidegháborús hatvanas években a kádári titkosszolgálat új, minden eddiginél fordulatosabb és veszélyesebb állambiztonsági játszmába kezd.

Brad Pitt ismét összeáll a Deadpool 2. rendezőjével

A friss Oscar-díjas színészt (alakítása terén nyújtott díjazására értve, hisz producerként már a 12 év rabszolgaságért is kapott egy szobrocskát) nemsokára ismét egy izgalmas projektben láthatjuk, méghozzá a David Leitch rendezésében készülő Bullet Train című akció-thrillerben. A film Kotaro Isaka japán író Maria Beetle című regényén fog alapulni, számol be az IGN Hungary, a történet fő konfliktusát pedig az adja, hogy egy japán szupervonaton különböző bérgyilkosok keverednek összetűzésbe egymással.

Azt, hogy Brad maga milyen szerepet fog betölteni ebben az őrületben, még nem tudhatjuk, de remélhetőleg nem ismételten egy másodpercre tűnik majd föl, mint a Deadpool 2-ben, mikor eddig először és utoljára összeállt a színész és a rendező.