2018 is bőven tartogat számunkra olyan filmeket, amik miatt megéri kicsengetni a mozijegyek árát. Az év elején két trilógia is befejeződik, de jön Han Solo film, újabb Bosszúállók, Jurassic World és jön a nagysikerű Harry Potter előzmény film, a Legendás állatok és megfigyelésük második része a rajongók legnagyobb örömére. Pattogatott kukoricát az ölbe, üdítőt a tartóba, jöjjenek a várva várt 2018-as filmek. 

Az év elején egyből két trilógia is véget ér.

Az útvesztő 3: Halálkúra

A főszereplő Dylan O’Brian tavalyi forgatási balesete miatt egy évet csúszott a várva várt befejezés, melyben Thomas és társai készülnek betörni az Utolsó városba egy labirintuson keresztül. A csapat azért vág neki ennek a létező leghalálosabb útvesztőnek, hogy választ kapjanak azokra a kérdéseikre, amelyek már a Tisztás óta foglalkoztatják őket. A befejezés január 25-én debütál a magyar mozikban.

A szabadság ötven árnyalata

Sajnos vagy nem sajnos, de február 8-án véget ér a világsikerű trilógia. A film elején szemtanúi lehetünk Christian és Anastasia mesébe illő esküvőjének, ám a mézes hetek után kiderül, hogy a férfinak még mindig vannak titkai, melyek megkeseríthetik a pár életét. A kalandok során pedig természetesen forró pillanatokból sem lesz hiány.

https://www.youtube.com/watch?v=ofiCa1knUdE

Hogyan is telhetne el az év Steven Spielberg film nélkül? Sehogy!

Ready player one

Az előzeteseknek hála már sejthetjük, mi vár ránk március 29-én. A valóságban nincs semmi jó. Szerencsére nem is kell törődnünk vele. 2044-ben már mindenkit beszippant a világot átfogó virtuális játék, az OASIS, amelyben mindenki a maga választotta avatárjával vehet részt: és nem szembesül semmi rosszal, ami a játékon kívül várná. Egy pörgős, popkulturális utalásokkal teletömött vad utazás az OASIS világába. Amikor az OASIS-t feltaláló és a céget alapító James Halliday meghal, a végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett néhány titkot a rendszerben. Aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet. A film középpontjában a 18 éves Wade áll, aki vállalja a kalandot, pedig tudja, hogy az élete a tét.

Ha más univerzumban szeretnéd érezni magad, akkor a május mindenképp a te hónapod lesz! A Star Wars és a Marvel univerzum is csak Rád vár!

Bosszúállók: Végtelen háború

A korábban megjelent Marvel filmekből tudhatjuk, hogy a Földet eddig is nagyon sok veszély fenyegette, de a harmadik részben már egy olyan valakivel kerülnek szembe a Bosszúállók, aki az egész világegyetemet akarja. Egy Thanos nevezetű gonosz istenségféle szert akar tenni bizonyos kövekre, amiknek az egyesített hatalmával ő lehet a legerősebb élőlény, de ezt a Bosszúállók nem engedik és így kezdetét veszi a végtelen háború, mégpedig két részben lebontva. Ebben a háborúban viszont nem csak a bosszúállókra van szükség, hanem a Marvel univerzum más legendás hőseire is, többek között a Galaxis őrzőire. Az izgalmas ígérkező csata május 4-én veszi kezdetét.

https://www.youtube.com/watch?v=jAW5vp5iGL0

Star Wars: Han Solo

Május 25-én (az amerikai bemutató időpontja) a Star Wars filmek egyik legikonikusabb karaktere saját filmet kap. Az Új remény előtti időkben játszódik a film, amiben megtudhatjuk, hogy miként teltek az űrcsempész napjai, hogyan találkozott jó barátjával Chewbaccával. Ha ez nem keltené fel eléggé az érdeklődéseteket, arra is fény derül, hogy hősünk miként tett szert az Ezeréves Sólyomra. A filmben feltűnik Woody Harrelson és Emilia Clarke is.

Ha nyár, akkor irány a szigetvilág! Jól ismert karakterek térnek vissza ismét a filmvászonra.

Jurassic World : Bukott birodalom

Júniusban a dinoszauruszok által uralt szigeten egy vulkán kitörni készül. Egy mentőcsapat útnak indul, hogy megmentse a dinókat, de időközben a tűzhányó is működésbe lép, így felpörögnek az események. A cél már nem csak a dinók, hanem a mentőcsapat evakuálása is a hamarosan megsemmisülő szigetről. A film executive producere Steven Spielberg, főszerepben pedig ismét Chris Pratt-et láthatjuk.

https://www.youtube.com/watch?v=qcl66Tgs57s

Mamma Mia! Sose hagyjuk ABBA

A dinoszauruszok szigetéről pedig csapjuk át a görög idillbe. Július 20-án kerül a Mamma Mia! Sose hagyjuk ABBA (Mamma Mia: Here We Go Again!) című film a mozikba. Bár a filmben megjelennek az eredeti gárda tagjai is (Meryl Streep, Colin Firth, Pierce Brosnan), de mellettük feltűnnek a fiatalkori énjeiket alakító színészek is. Az előzetesből azt is megtudhatjuk, hogy Cher fogja alakítani Sophie nagymamáját. Sophie teherbe esik, ám ő sem tudja, hogy ki a gyermeke édesapja, így anyja barátnőinek a segítségét kérik. A már jól ismert barátnők elmesélik a lánynak, hogy Donna hogy vészelte át ezt az időszakot.

Az év vége felé is tartogat számunkra izgalmas filmeket Hollywood.

Legendás állatok és megfigyelésük 2

Akinek hiányzott a varázs világ, annak jó hírrel szolgálhatok. November 16-án 1926-ba, helyileg pedig Párizsba utazunk a Warner Bros.-nak hála, ahol Göthe Salmander és a fiatal Albus Dumbledore fog össze, hogy elkapják a megszökött sötét varázslót, Gellert Grindelwaldot. Természetesen az első filmből ismert szereplők is visszatérnek. Azoknak, akik már most aggódnak, hogy mi lesz velük a második film után, üzenném, hogy ne tegyék. A sorozat 19 évet ölel fel, tehát az ötödik rész éppen 1945-ben fog játszódni. Pont abban az évben, mikor Dumbledore és Grindelwald összecsap a Harry Potter- könyvek alapján.

Az év utolsó hónapjaiban, ami kiemelt időszak mozis szempontból, kerülnek bemutatásra más sokat ígérő filmek. A DC univerzumból decemberben jobban megismerkedhetünk Aquaman-nel, és a Transformers hatodik részét is megnézhetjük. Az újabb előszereplős Disney mese, a Mulan pedig novemberben már látható lesz a filmvásznon.

 

Kiemelt kép: A Solo film stábja Fotó: Lucasfilm Ltd