A londoni Star Wars panelnél a legnagyobb durranás az a pár perces kis videó volt, ami azóta bejárta a világhálót, hasonlóan a The force awakens esetében – gondolná ezt mindenki, de közel sem ez volt a legemlékezetesebb momentuma az eseménynek. A cikk nyomokban spoiler tartalmú lehet, ezért felelősséggel kattintsatok, de inkább kedvcsináló célzattal íródott, mintsem lelőni az összes poént.

Az eseményt Gwendoline Christie moderálta, aki sajnos szögre akasztotta Phasma kapitány csillogó ezüst harci ruháját. Kisebb bakik is adódtak, a nagy videó leleplezése előtt a technika bemondta az unalmast, de ami késik, az nem múlik, tartja a mondás, így a pár perces videó végre levetítésre került. Annyi bizonyos, hogy megint szeretnék azt az érzetet kelteni bennünk, hogy ez nem egy “zöldhátteres” film lesz. Látszódik, hogy munkát, energiát és kellő fanatizmust fektettek a látványba, a díszletek megépítésébe, elvégre ez az a film, ami a legközelebb hozhat minket a régi trilógiához, így a nosztalgiafaktor abszolút munkál. Ezzel kapcsolatban mondta azt Kathleen Kennedy, hogy Gareth Ewards kamerakezelése gerilla-stílusú. Ha ez igaz, akkor mozgalmas percekre számíthatunk olyan kameranézetből, ami nem külső szemlélőként tekint a nézőre, hanem plusz egy főre a harcban.

Később egy képet is kaptunk egy pálmafás, tengerpartos szigetről, ahol gyakorlatilag a végső, mindent eldöntő csata zajlik majd, erre a Scarif bolygóként hivatkoztak. A kép érdekessége, hogy a kék égen felsejlik a Halálcsillag sziluettje, felette a felirat: A rebellion built on hope, vagyis Egy lázadás a reményből építkezik.

Rogue-One-A-Star-Wars-Story-poster

A szereplők bemutatásra kerültek, elsőként Felicity Jones mesélt pár szóban Jyn Ersoról. A lánynak sosem volt könnyű élete, egyszerűen belefáradt a folyamatos, nem várt kalandokba, tehát nem egy Luke Skywalker vagy Rey, akik azt kérdezgették, kik ők és honnan származnak. Jyn tisztában van a származásával, és ez nagyban meghatározza az eseményekben való szerepvállalását.

A teljes cikket, ami Asuka02 munkája, elolvashatjátok a Kritizátor nevű testvéroldalunkon!