Két év múlva érkezhet a mozikba A Gyűrűk Ura előzményeiből készülő animefilm: a bemutató időpontját 2024. április 12-ére tűzték ki. A The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim című produkció gyártásának indulását a Warner Bros. animációs cége és a New Line filmstúdió júniusban hozta nyilvánosságra.f21

Az új film a trilógia második részében, A két toronyban látható epikus csatajelenetnek helyet adó Helm-szurdok erődjének történetét tárja fel. Az animefilm évszázadokkal a trilógia eseményei előtti időkbe, Rohan királya, Pörölykezű Helm uralkodásának vérzivataros korszakába vezet el minket. A készülő filmet Kamijama Kendzsi legendás japán animerendező, többek között a Blade Runner: Black Lotus-sorozat alkotója jegyzi.

Két évtizede a New Line mutatta be Peter Jackson A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége című filmjét is, Jackson harmadik filmje, A Gyűrűk Ura: A király visszatér pedig elnyerte a legjobb film Oscar-díját, a trilógia 17 Oscarjának egyikét. A három film együttesen 2,9 milliárd dollárt (903 milliárd forintot) hozott, Jackson pedig megrendezte a szintén egy J.R.R. Tolkien-regényen alapuló A hobbit című előzménytrilógiát is.

Az anime bemutatójának dátumát egy nappal az után jelentették be, hogy az Amazon előzetest adott ki a Gyűrűk Ura-előzményfilmjéről, A hatalom gyűrűiről, amelyet egymilliárd dolláros költségvetése miatt minden idők legdrágább tévés produkciójaként emlegetnek.

a gyűrűk ura anime
Az animefilmhez készült első koncepciós rajz. (forrás: ign.com)
Forrás: MTI