Előzetes érkezett A besúgóhoz, mely a magyar HBO első sorozata lesz az Aranyélet óta. 

f21

Rövid kedvcsinálóval jelentette be az HBO, hogy még tavasszal műsorra tűzik A besúgó című sorozatot, mely a rendszerváltást megelőző néhány évet dolgozza majd fel. A széria forgatásai munkálatai tavaly zajlottak, eddig pedig csak azt lehetett tudni, hogy valamikor 2022-ben jönnek az első évad epizódjai. Tekintettel arra, hogy korábban a magyar tartalmak esetében, a Terápiánál és az Aranyéletnél is az őszi bemutató volt az általános, kisebb meglepetésnek számít, hogy már tavasszal láthatjuk a sorozatot.

A széria tervével még 2017-ben kereste meg Szentgyörgyi Bálint forgatókönyvíró a csatornát, a fejlesztés pedig azóta zajlott. A stábhoz csatlakozott két rutinos rendező, Miklauzic Bence és Mátyássy Áron, producerként pedig többek között Petrányi Viktória, Mundruczó Kornélék állandó alkotótársa is részt vett a munkálatokban.

A sorozat középpontjában a húszéves Geri áll, aki 1985-ben érkezik Budapestre. Vidéki fiúként rácsodálkozik a nyüzsgő nagyvárosra, és hamar kapcsolatba kerül a demokratikus ellenzékkel, ráadásul a szerelem is rátalál egy szabadszellemű lány képében. Geri azonban titokban az Állambiztonság besúgója, súlyos betegségben szenvedő öccse ugyanis csak így juthat gyógyszerhez.

A besúgó
Jelenet a sorozatból. Forrás: Index.hu

A besúgó főszerepeit olyan, filmekben és színházban is bizonyított fiatalok játsszák majd, mint Váradi Gergely, Patkós Márton, Szász Júlia, Szőke Abigél, Márkus Luca, Hermányi Mariann és Varga Ádám, az idősebb generációt pedig Thúróczy Szabolcs, Mácsai Pál, Hajdu Szabolcs, Ördög Tamás, Szabó Simon, Znamenák Isván, illetve Radnay Csilla képviseli.

A pontos premierdátum egyelőre nem ismert.

Kiemelt kép: Forbes