Az egerszegi koncerten is műsorba került több dal a tavalyi évben átütő sikert elérő, MAHASZ listát sokáig vezető Tribute albumról. Az album sikeréről, múltról, jelenről s jövőről beszélgettünk az ország egyetlen sikeres gengszterrapperével Ganxsta Zolee-val.

forrás: www.rockstar.hu
forrás: www.rockstar.hu

– A nagy sikerű Tribute albumon 20 különböző együttes (Punnany, Majka és Curtis, Brains stb), előadó dolgozta fel számaitokat. Honnan jött az ötlet, hogy egy ilyen albumot adjatok ki a 20 éves jubileumotokra?

– Nekem volt ez egy agymenésem. Azt akartuk elérni, hogy olyan zenekarok, akikkel jóban vagyunk, vagy léptünk már fel együtt, csináljanak meg 20 Kartel dalt. Ez sikerült is.

– Mi volt a kompozíció? Ti osztottátok ki dalaitokat az együtteseknek, vagy teljesen rájuk bíztátok?

– Teljesen szabad kezet kaptak. Úgy nyúltak hozzá a szöveghez, zenéhez, ahogy akartak. Nagyszerű feldolgozások és új barátságok is születtek a munka közben. Kiss Tibivel és Liviusszal nagyon jóban lettünk, fantasztikus arcok. Siskával, Majkával Curtissel már ismertük egymást. Nagyon sajnálom, hogy a Heroin nem került fel sajnos az albumra, pedig rendszeresen játsszuk a műsorban is. Baráti viszonyt lett a Punnany-val és a Brains-es fiúkkal, a Punnany három „Parkos” koncertjükre is elhívott, s a közönségük nagyon kamázta a közös dalt, a miénk is szerette, bár ők kicsit nyakasabbak a feldolgozásokkal.

Az interjú folytatását ide kattintva olvashatjátok a zaol.hu-n.