Egyedi Péter Mindenkinek megvan a maga története (Mmamt) szólóprojektje egy teljesen új oldalát mutatta meg a korábban Isten Háta Mögött és jelenleg Óriás zenekarokban aktív zenésznek. Tavaly jelent meg az Mmamt debütáló albuma, melyet a hazai szakma széles körben elismert. Peti őszre jelentette be a következő albumot, melyről most a Csikorog című számot ismerhetjük meg.

Az első nagyalbummal Petiék eleinte nem terveztek sok koncertet, hiszen annak hangszerelése meglehetősen komplex és sokszínű, így igen bonyolult kivitelezni, hogy a dalok hasonlóan szólaljanak meg élőben, mint lemezen. A nagy érdeklődés miatt azonban a tervezettnél jóval több koncertet vezényeltek le Mmamt név alatt: volt, hogy Egyedi Peti szólóban játszott, volt, hogy két-három zenésszel kiegészülve, és végül történt egy próbálkozás arra nézve is, hogy egy az egyben színpadra vigyék a hanganyagot, a lehető legjobban közelítve az albumhangzásához:

A koncertszezon lecsengésével, ahogy sok más előadó, Peti is új számokon kezdett el dolgozni. A munka valószínűsíthetően produktívnak bizonyult, mert őszre már egy teljes új albummal fog jelentkezni az Mmamt, melyről először a Csikorog című tracket hallhatjuk.

A dal az összes digitális zeneboltban elérhető
Kiemelt kép: Mmamt Youtube-csatornája