A budapesti feltörekvő bandák és rajongóik által is jól ismert Kuplungban a The Bluebay Foxes két éves szülinapja alkalmából az ünnepelten kívül két feltörekvő zenekar csapott a húrok közé május 10-én: az energikusan üdítő Marble Mist, valamint az őszintén alter Grand Club.

Elsőként a Marble Mist lépett színpadra, akik határozott és erős színpadi jelenlétükkel már önmagukban garantálták a kiváló hangulatot. A fülbemászó témák egészen a kaliforniai tengerpartig repítenek, mint aRed Hot Chili Peppers dallamosabb számai. Egy dal erejéig Hadik Ákos, a Grand Club énekese is beszállt a srácokhoz – a különösen jól megírt szám és az átütő előadás az este egyik kiemelkedő pillanatát eredményezte.

Szollár Zsófi fotója – Marble Mist

Rövid technikai szünet után – itt meg kell jegyeznem, hogy az összes zenekar nagyon jól szólt a kiváló hangosítás okán – a Grand Club lépett fel. Kissé nehezebben pörgették fel a közönséget, de egy-két szám után ők is hozták a Marble Mist magas energiaszintjét. A három banda közül egyedül ők dolgoznak magyar szövegekkel, náluk érezhető legjobban a magyar alter befolyás, ami véleményem szerint önmagában se jót, se rosszat nem jelent – a Grand Clubnak azonban sikerült kreatívan hasznosítania ezt a hatást. Érzelmekre koncentráló szövegek, néhol lírai, néhol keményebb zenei megfogalmazásban egy egészen magával ragadókavalkádba sodorták a közönséget.

Szollár Zsófi fotója – Hadik Ákos, a Grand Club frontembere

Végül a szülinapos The Bluebay Foxes lépett színpadra, a már erősen bemelegített közönséggel. A koncert rendkívül jó reklámja miatt sokan érdeklődtek az esemény iránt – sok ember özönlött be a koncertterembe, akik kifejezetten erre a zenekarra voltak kíváncsiak. Érdeklődésük nem volt alaptalan, a banda nagyon profin, magas fokú magabiztossággal játszotta dallamos, egyre népszerűbb számait a közönség nagy örömére.

Szollár Zsófi fotója – The Bluebay Foxes

 


Szollár Zsófi galériája