A sodró gitárzenéjéről, nagyívű refrénjeiről és szeretetteljesen cinikus szövegeiről ismert Felső Tízezer 2015 óta létezik, azóta pedig már három nagylemezük jelent meg. Most Majdnemország néven adtak ki single-t, mely a magyar társadalom (tanult?) tehetetlenségét kritizálja.

A Felső Tízezer első nagylemeze 2015-ben jelent meg minden előzmény nélkül Normális élet címmel. A következő évben Hip-hip-hurrá című dalukkal bejutottak az Index dalversenyének döntőjébe.

A powerpop és az alternatív zene hagyományait ötvöző zenekar szoros kapcsolatot ápol a DIY/csináld magad-mozgalommal is, ami tetten érhető videóklipjeikben, kiadványaikban és koncertjeiken egyaránt.

Az elmúlt években a Felső Tízezer folyamatosan alkot és koncertezik, forgattak hét videóklipet, állandó szereplői a budapesti klubéletnek, vidéki koncertjeiken jól érzékelhetően növekszik közönségük, és a hazai fesztiválok legjaván is fellépnek.

Március 31-én jelent meg a Felső Tízezer harmadik nagylemeze, amely A bonyolult világ címet viseli. A lemezbemutató koncertre az A38 Hajón került sor, a pandémiás helyzet miatt szeptemberben. A zenekar 2020 őszére érte el jelenlegi, végleges felállását Both Márton és Kelecsényi Donát belépésével.

A zenekar elérhetőségei:

Facebook: https://www.facebook.com/felsotizezer/

Instagram: https://www.instagram.com/felso_tizezer/

Spotify: https://spoti.fi/2HvTpdR

Youtube: https://www.youtube.com/felsotizezer

Kiemelt kép: Felső Tízezer