A Belau az Island of Promise című bemutatkozó videójával tűnt fel a magyar zenei életben, amely számos elismerést gyűjtött be. A zenekar két év alatt több, mint 150 koncertet adott, 21 országban, fesztiválokon és klubokban egyaránt. Az első lemezük 2016-ban jelent meg The Odyssey címmel, amely Fonogram-díjat kapott az év elektronikus zenei albuma kategóriában. A zenekar európai turnéja után Budapesten, az Akváriumban mutatja be vadonatúj dalait a Mary PopKids vendégeként.

A Belaura jellemzőek a könnyed electronica-val átitatott dalok. A frissnek mondható projekt által megzenésített világban az elvágyódás és a reményteli hangulat találkozik aktuális elektronikus zenei alapokkal. A céljuk, hogy gondolatban olyan áhított helyekre kalauzolják hallgatóikat, ahova titkon önmaguk kívánnak eljutni.

A Mary PopKids élő koncertjeivel vált a fesztiválok visszatérő kedvencévé, most a Togetherness című kislemezükkel turnéznak. Zenéjük sok helyről lehet ismerős, számos filmben, kisfilmben, reklámban és sorozatban csendülnek fel dalaik, és ők jegyzik a tavalyi Sziget Fesztivál himnuszát is.

A második Belau lemez előreláthatólag tavasszal lát napvilágot, a koncertjeiken megszokott instrumentális dalokon kívül néhány külföldi közreműködővel. Az új dalok egy különleges utazást zenésítenek meg a karibi térségében, ezt a világot szeretné a formáció még inkább átadni azoknak, akik elmennek a koncertjeikre. A zenekar az őszi külföldi koncertjei mellett Magyarországon 8 állomásos turnéra indul a Mary PopKids vendégeként. A második megálló Budapest lesz, ahol november 16-án, az Akváriumban játszik a két formáció.

Fotó: Hegyi Júlia Lily
Kiemelt kép: Belau hivatalos